Βαριές καμπάνες από τον ΕΦΕΤ σε 49 επιχειρήσεις τροφίμων

ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ ( Δ ) ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ.ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( Α ).    EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ.
ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΦΑΣ ( Δ ) ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠ.ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ( Α ). EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Πρόστιμα συνολικού ύψους 268.500 ευρώ επιβλήθηκαν τον Ιούνιο από τον ΕΦΕΤ σε 49 επιχειρήσεις τροφίμων. Ποιες ήταν οι παραβάσεις

Πρόστιμα συνολικού ύψους 268.500 ευρώ επιβλήθηκαν τον Ιούνιο σε 49 επιχειρήσεις τροφίμων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω διαπίστωσης παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας.

Σε όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων:

- Για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών – ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τροφίμων, τροφίμων μη συμμορφούμενων στις προδιαγραφές της νομοθεσίας περί καταλληλότητας και κανονικότητας.

- Για παραπλάνηση του καταναλωτή, έλλειψη άδειας λειτουργίας ή τροποποίηση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα, το είδος της παράβασης και το ύψος του προστίμου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ: www.efet.gr - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόστιμα 277.500 ευρώ τον Μάιο από τον ΕΦΕΤ

ΙΝΚΑ: Μη δημοσιοποιημένα πρόστιμα 1.206.500 ευρώ από τον ΕΦΕΤ

SHARE:

24Media Network