Βασίλης Παλαιοκώστας: "Πετάξαμε προς την γλυκιά ελευθερία" - Το βιβλίο του επικηρυγμένου δραπέτη

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας
Ο Βασίλης Παλαιοκώστας EUROKINISSI

Στις 600 σελίδες του, περιγράφει την δράση του αλλά και την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού. "Πετάξαμε προς την γλυκιά ελευθερία".

Το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, έφτασε στον εκδοτικό οίκο μέσω δικηγόρου των Αθηνών. Στις 600 σελίδες του, ο καταζητούμενος περιγράφει την δράση του αλλά και την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τον πρόλογό του ο Παλαιοκώστας ξεκαθαρίζει ότι αρνείται σχεδόν τα πάντα. "Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα ήταν πλεκτάνες-χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Έως και τώρα, δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες", αναφέρει.

ADVERTISING

Για την απόδραση από τον Κορυδαλλό, επισημαίνει: "Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ.  Αφήναμε πίσω μας το κτιριακόω συγκρότημα του Κορυδαλλού πετώντας προς την γλυκιά ελευθερία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυλακές
SHARE:

24Media Network