Βατόπουλος: “Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων”

Βατόπουλος: “Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων”
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος. GLOMEX

Τι είπε για την επιπέδωση της καμπύλης και τη μείωση των κρουσμάτων. Πώς σχολίασε τις απίστευτες εικόνες από την Σερβία όπου πιστοί φιλούσαν το σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου.

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα και τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου Covid-19 μίλησε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, κ. Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, “κατά τις τελευταίες δυο ημέρες υπάρχει μια μείωση στα κρούσματα, καθώς η εξάπλωση του ιού στην χώρα ήταν μεγαλύτερη από ότι πιστεύαμε”, ενώ τόνισε ότι “τα κρούσματα θα μειωθούν, αλλά το θέμα είναι με τι κόστος”.

“Χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων για να μειωθούν τα κρούσματα του κορονοϊού. Εφόσον δεν μπορεί να τιθασευτεί η επιδημία τώρα, θα πρέπει να συζητηθεί αυστηροποίηση των μέτρων”.

Όπως ανέφερε “υπάρχει μικρή επιπέδωση της καμπύλης, αλλά είναι πολύ νωρίς για να συζητάμε για χαλάρωση του των μέτρων”.

Για τα κρούσματα στην Εκκλησία ανέφερε πως “οι αρνητές της του ιού υπάρχουν παντού και η επίσημη Εκκλησία έχει συνεργαστεί με το κράτος”, ωστόσο τόνισε πώς περίμενε “μεγαλύτερη συμμετοχή”.

Τέλος, ο καθηγητής μίλησε για τις απίστευτες εικόνες από την Σερβία όπου πιστοί φιλούσαν το σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τα σώματα των νεκρών από κορονοϊό εξακολουθούν να είναι μολυσματικά”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Να σημειωθεί πως ο καθηγητής, την Πέμπτη (20/11) τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυστηροποιήσει κατά πολύ τα μέτρα που λαμβάνει για τον κορονοϊό και πρότεινε ως εφαρμόσιμο μοντέλο αυτό του γενικού lockdown αλά Κίνα. “Να κλείσουν όλα για 15 ημέρες” είχε πει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα