Βίντεο – Φωτιά στο Βελεστίνο: Βοσκός ζητά βοήθεια για τα ζώα του

Βίντεο – Φωτιά στο Βελεστίνο: Βοσκός ζητά βοήθεια για τα ζώα του
glomex/ΕΡΤ

Βίντεο από το πύρινο μέτωπο στον Άγιο Γεώργιο Φερών Μαγνησίας κάνει τον γύρω του διαδικτύου, όπου ένας βοσκός εμφανίζεται να φωνάζει για βοήθεια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τα ζώα του.

Πλάνα από τον πανικό που κατέλαβε βοσκό κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ την Τετάρτη (26/07) όταν η φωτιά ξέσπασε στο Βελεστίνο και γρήγορα επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές.

Την ώρα που η δημοσιογράφος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, ο 45χρονος βοσκός φαινόταν στα πλάνα να αναζητά βοήθεια για να σώσει τα ζώα του τα οποία ήταν εγκλωβισμένα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή.

Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει” ανέφερε η ρεπόρτερ.

“Τώρα κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων, είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται, η προτεραιότητα είναι εκεί”, ακούγεται να λέει η δημοσιογράφος επισημαίνοντας πως ο βοσκός δεν είχε καμία προφύλαξη και ότι κάποιος πρέπει να τον απομακρύνει.

Αργότερα η δημοσιογράφος σε σύνδεση της ΕΡΤ, μετέδωσε πως ο άνθρωπος που καταγράφηκε στην κάμερα, ήταν ο βοσκός που έχασε τη ζωή του. “Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν”, ανέφερε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση την Παρασκευή (28/7), η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου προχώρησε σε διόρθωση, καθώς ο συγκεκριμένος βοσκός δεν ήταν αυτός που τελικά έχασε τη ζωή του. «Οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μία διόρθωση. Από λάθος πληροφόρηση ειπώθηκε ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για λάθος. Ζητάμε συγγνώμη για αυτό το λάθος που έγινε υπό την πίεση των εξελίξεων την ώρα του ρεπορτάζ» ανέφερε η δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα