Βρέθηκε λύση με τους 143 Έλληνες που είχαν ξεμείνει στη Ρωσία

Βρέθηκε λύση με τους 143 Έλληνες που είχαν ξεμείνει στη Ρωσία
Αεροσκάφος της Aegean στο "Ελ.Βενιζέλος" Eurokinissi

Ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας δεν μπορούσαν να φύγουν από της Ρωσία θα πραγματοποιηθεί λίαν συντόμως.

Με ειδική πτήση της Aegean πρόκειται να αναχωρήσουν σύντομα, από το αεροδρόμιο “Sheremetyevo” της Μόσχας, 143 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στη Ρωσία το προηγούμενο διάστημα, μην μπορώντας να επιστρέψουν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων στις αερομεταφορές για τη μη διασπορά του κορονοϊού.

Για τη θετική έκβαση του θέματος ενημέρωσε τη Δευτέρα η ελληνική πρεσβεία της Μόσχας.

Το ναυλωμένο αεροπλάνο προγραμματίστηκε να πετάξει με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και συντονίστηκε από την Πρεσβεία, σε άμεση επικοινωνία με τρία γενικά προξενικά γραφεία στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στο Νοβοροσίσκ.

Με το ίδιο αεροσκάφος είχαν ταξιδέψει στη Μόσχα οι 84 Ρώσοι που από την πλευρά τους είχαν βρεθεί στην Ελλάδα. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ήταν μία ένδειξη φιλίας και συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης προς τη ρωσική πλευρά.

Όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις θ’ ακολουθηθεί το πρωτόκολλο και όσοι Έλληνες επιστρέψουν θα τεθούν σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες χωρίς δικαίωμα εξόδου από το σπίτι που θα δηλώσουν.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα