Ξανά στους δρόμους οι "Αγανακτισμένοι"

3-9-2011-ΑΘΗΝΑ-Οι Αγανακτισμένοι ξανά στο Σύνταγμα .(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
3-9-2011-ΑΘΗΝΑ-Οι Αγανακτισμένοι ξανά στο Σύνταγμα .(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Μία ακόμα φορά, οι "Αγανακτισμένοι" συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές

Ξανά στους δρόμους βγήκαν οι "Αγανακτισμένοι", με τους οποίους συντάχθηκαν και φοιτητές που είχαν βγει για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές στην Παιδεία.

Η αστυνομία προχώρησε το βράδυ σε δέκα συλλήψεις μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος κατά τη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων".

Επτά άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών και 3 για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. Ο ένας από τους 3, κατηγορείται για για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

"Ξεκινήσαμε αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι για να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι Αγανακτισμένοι θεωρούν την ημερομηνία της επανεμφάνισής τους, στις 3 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ορόσημο, καθώς όπως αναφέρουν θα τους "θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια".

Οι φοιτητές, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ένωσαν τις φωνές τους με τους "Αγανακτισμένους".

Νωρίς το απόγευμα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων, αναγκάζοντας τους να φύγουν από το σημείο. 

Σε μία συμβολική κίνηση περίπου 30 γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών, όταν οι δύο ομάδες ήρθαν κοντά.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου οι "Αγανακτισμένοι" της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήρια στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ για να υποδεχθούν όπως λένε, τον πρωθυπουργό με το σύνθημα "είστε ανεπιθύμητοι".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγανακτισμένοι - Ελλάδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστρέφουν οι Αγανακτισμένοι

SHARE:

24Media Network