Ξεκινά η δίκη Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ξεκινά η δίκη Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Το κατώφλι του Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσει ο τέως δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και οι συγκατηγορούμενοί του, για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία του δήμου

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα.

Το εδώλιο συμπληρώνεται από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης.

Ο τέως δήμαρχος, με αλλεπάλληλες επιστολές το τελευταίο διάστημα και μετά την πρωτόδικη απόφαση- καταπέλτη, επιμένει πως είναι αθώος και ότι δεν έχει υπεξαιρέσει ούτε ένα ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκάνδαλα, Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: "Άδικα θα κάνω Χριστούγεννα στη φυλακή"

Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η δίκη Παπαγεωργόπουλου

SHARE:

24Media Network