Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Χίο - Καλύτερη εικόνα στη Σάμο

Οχήματα Πυροσβεστικής (Φωτογραφία αρχείου)
Οχήματα Πυροσβεστικής (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Καλά νέα από τα δύο πύρινα μέτωπα σε Χίο και Σάμο. Στα σημεία παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές μέχρι την πλήρη κατάσβεση

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση που δεν απειλούσε κατοικημένη περιοχή, σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Ανάβατος Χίου.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 27 άντρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τους πυροσβέστες συνδράμουν και εθελοντές.

ADVERTISING

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική και αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Παγώνδας Σάμου, επίσης δίχως να απειλείται κατοικημένη περιοχή, παραμένει σε εξέλιξη εμφανίζοντας όμως καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνδράμουν 4 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές.

Για την Σάμο έχει δοθεί ήδη εντολή να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα πληρώματα δύο Canadair αν χρειαστεί να μεταβούν για ρίψεις νερού από αέρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αναφορές στις Αρχές του νησιού για θερμές αγροτικές εργασίες που γίνονταν σε αυτά τα δύο σημεία και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προσαγωγές για εξέταση υπόπτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
SHARE:

24Media Network