Αυτοκτονία 24χρονου Κούρδου: Μηνύθηκε για ταυτότητα που του “φόρτωσαν” διακινητές

Αυτοκτονία 24χρονου Κούρδου: Μηνύθηκε για ταυτότητα που του “φόρτωσαν” διακινητές
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μία ταυτότητα που ουσιαστικά του φορτώθηκε από τους διακινητές του στάθηκε η αιτία για τη μακρά παραμονή του Κούρδου μετανάστη ο οποίος αυτοκτόνησε το προηγούμενο Σάββατο.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον I.E. ο οποίος αυτοκτόνησε στο προσφυγικό κέντρο κράτησης στην Κόρινθο το προηγούμενο Σάββατο φαντάζουν αδιανόητες.

Ο 24χρονος μετανάστης, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, είχε περάσει παράνομα τα σύνορα του Έβρου και εν συνεχεία κατευθύνθηκε στην Ηγουμενίτσα για να μεταφερθεί-επίσης παράνομα-στην Ιταλία.

Πριν αναχωρήσει για Ηγουμενίτσα, ο διακινητής που που τον πέρασε από τα σύνορα του πούλησε μία ταυτότητα Ελληνα πολίτη αντί 300 ευρώ (!).

Ο 24χρονος Κούρδος αργότερα συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα και ακολούθως μεταφέρθηκε από τις αρχές στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Βρέθηκε εν τω μεταξύ ο νόμιμος κάτοχος της ταυτότητας ο οποίος μήνυσε τον μετανάστη για τη χρήση της!

Ετσι εξηγείται (στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον) και ο μακρύς χρόνος κράτησής του στην Κόρινθο. Εκτός δηλαδή από την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα, ο 24χρονος είχε να αντιμετωπίσει και ποινική διαδικασία για μία ταυτότητα που ουσιαστικά του “φορτώθηκε” από το κύκλωμα των διακινητών.

Η σορός, εν τω μεταξύ, του νεαρού βρίσκεται ήδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σε επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου και θα ταφεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα