Αυτοκτονία 24χρονου Κούρδου: Μηνύθηκε για ταυτότητα που του "φόρτωσαν" διακινητές

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Μία ταυτότητα που ουσιαστικά του φορτώθηκε από τους διακινητές του στάθηκε η αιτία για τη μακρά παραμονή του Κούρδου μετανάστη ο οποίος αυτοκτόνησε το προηγούμενο Σάββατο.

Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον I.E. ο οποίος αυτοκτόνησε στο προσφυγικό κέντρο κράτησης στην Κόρινθο το προηγούμενο Σάββατο φαντάζουν αδιανόητες.

Ο 24χρονος μετανάστης, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, είχε περάσει παράνομα τα σύνορα του Έβρου και εν συνεχεία κατευθύνθηκε στην Ηγουμενίτσα για να μεταφερθεί-επίσης παράνομα-στην Ιταλία.

Πριν αναχωρήσει για Ηγουμενίτσα, ο διακινητής που που τον πέρασε από τα σύνορα του πούλησε μία ταυτότητα Ελληνα πολίτη αντί 300 ευρώ (!).

Ο 24χρονος Κούρδος αργότερα συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα και ακολούθως μεταφέρθηκε από τις αρχές στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Βρέθηκε εν τω μεταξύ ο νόμιμος κάτοχος της ταυτότητας ο οποίος μήνυσε τον μετανάστη για τη χρήση της!

Ετσι εξηγείται (στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον) και ο μακρύς χρόνος κράτησής του στην Κόρινθο. Εκτός δηλαδή από την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα, ο 24χρονος είχε να αντιμετωπίσει και ποινική διαδικασία για μία ταυτότητα που ουσιαστικά του "φορτώθηκε" από το κύκλωμα των διακινητών.

Η σορός, εν τω μεταξύ, του νεαρού βρίσκεται ήδη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, σε επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου και θα ταφεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κούρδοι, Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network