Υπόθεση Μπεκατώρου: Τα επόμενα βήματα και η έρευνα για τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης της ΕΙΟ

Υπόθεση Μπεκατώρου: Τα επόμενα βήματα και η έρευνα για τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης της ΕΙΟ
Κατάθεση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα Eurokinissi

Επιχείρηση προστασίας της 21χρονης ιστιοπλόου, την οποία κατονόμασε η Σ. Μπεκατώρου ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Σε πλήρη εξέλιξη και η έρευνα για τις καταγγελίες Κακλαμανάκη.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και σε συνθήκες απόλυτης σιωπής η νεαρή αθλήτρια, την οποία κατονόμασε η Σοφία Μπεκατώρου ως θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ ήταν ανήλικη, αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάκου, που χειρίζεται την προκαταρκτική εξέταση.

Η εισαγγελική έρευνα πλέον προχωρά σε νέο επίπεδο, ύστερα από την κατάθεση της Ολυμπιονίκη την περασμένη εβδομάδα. Αν και το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στο πρόσωπο της έχει παραγραφεί καθώς έχει χρόνο τέλεσης το 1998, δεν ισχύει το ίδιο για τη συναθλήτριας της η οποία -όπως καταγγέλθηκε- βιάστηκε από τον τότε προπονητή της, σε ηλικία μόλις 11 ετών. Ο Νίκος Στεφανάτος που χειρίζεται την έρευνα, αναμένεται σύντομα να λάβει την κατάθεση της προκειμένου να μάθει αναλυτικά όσα συνέβησαν στο ανήλικο τότε κορίτσι. Έτσι, θα μπορέσει να καταλήξει ποιά είναι τα υπό διερεύνηση αδικήματα, αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του. Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται πως η κατάθεση της αθλήτρια θα γίνει μακριά από τα “βλέμματα” με στόχο να διατηρηθεί όσο γίνεται η ανωνυμία της.

Ήδη η αθλήτρια, η οποία σήμερα είναι 21 ετών και εκτός από μέλος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είναι και φοιτήτρια, έχει ήδη αναφερθεί σε τηλεοπτική εκπομπή τα όσα έζησε. Όπως κατήγγειλε, επρόκειτο για ξεκάθαρο βιασμό. “Ηταν βιασμός με όλο το νόημα” δήλωσε και πρόσθεσε: “πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής». Η ίδια εξήγησε πως το θέμα δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία, ενώ οι γονείς της δεν θέλησαν να κινηθούν νομικά, για να προστατεύσουν την κοπέλα.

Πάντως, κατά την κατάθεση της στον εισαγγελικό λειτουργό με την οποία όλα δείχνουν ότι θα επιβεβαιώσει την κατάθεση Μπεκατώρου, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η 21χρονη να αναφερθεί και σε αλλά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, ανοίγοντας και άλλο τη βεντάλια των ερευνών.

“Δεν είναι βιασμός αυτό το πράγμα. Το ήθελε”

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο προπονητής στη 21χρονης αθλήτριας θέλησε να απαντήσει στα όσα έχουν δημοσιευθεί, προκαλώντας ωστόσο την κοινή γνώμη με την τοποθέτηση του.

“Την αγαπάω και με αγάπησε και την ερωτευόμουν ακόμα περισσότερο κάθε φορά και δεν μπορούσα να δω καμία άλλη γυναίκα. Είχα σχέση και την χώρισα. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει… Μία φορά θα γίνει, δύο; Πόσες θα γίνει; Δεν είναι βιασμός αυτό το πράγμα. Το ήθελε. Το ήθελε και περισσότερο από μένα και έχω τραγικά στοιχεία να αποκαλύψω» ανέφερε ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως “δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή σε ηλικία 11 ετών και δεν υπήρξε για τον απλούστατο λόγο ότι μου είχε στείλει μια φορά ένα μήνυμα κρυφά από το κινητό του πατέρας της και την άλλη μέρα πήγα και τους το έδειξα να το διαχειριστούν όμορφα. Σίγουρα πλατωνικό ήταν, όπως ερωτεύεται μία κοπέλα τον δάσκαλό της ή ένα αγόρι τη δασκάλα. Αλλά όσο μεγάλωνε κι εμένα μου άρεσε που προερχόταν από μια φτωχή οικογένεια, γιατί ήταν πάρα πολύ τίμια και δεν την ένοιαζε, γιατί έλεγα ότι εγώ όλα αυτά θα τα ξεπληρώσω, θα στα δώσω πίσω. Είχα και εγώ συναισθήματα».

Ανεξάρτητα το πώς ο ίδιος χαρακτηρίζει τα όσα συνέβησαν πριν από περίπου 10 χρόνια, το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να κλητευθεί από τον εισαγγελέων Πλημμελειοδικών, έτσι ώστε να εξηγήσει και στην ελληνική Δικαιοσύνη τί ακριβώς συνέβη μεταξύ του ιδίου και της ανήλικης αθλήτρια και να φανεί αν και ποιες ποινικές ευθύνες τον βαραίνουν.

Η έρευνα κατά της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα γύρω από την υπόθεση κακοδιαχείρισης και ατασθαλιών της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν δώσει μαρτυρικές καταθέσεις συνολικά 7 αθλητές της Ομοσπονδίας, οι οποίοι φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή. Μεταξύ αυτών. Η Σοφία Μπεκατώρου και ο ίδιος ο Ολυμπιονίκης, ο οποίος έχει καταθέσει ήδη δύο φορές, ενώ έχει προσκομίσει και σειρά εγγράφων, περισσότερα από 100 στον αριθμό.

Σειρά έχει η Βασιλειάδα Καραχάλιου, η οποία λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό σε συνδυασμό με το παρατεταμένο lockdown, δεν έχει ακόμη βρεθεί ενώπιον των προανακριτικών αρχών. Παράλληλα, ο εισαγγελέας Σιμιντζόγλου, ο οποίος χειρίζεται την επίμαχη προκαταρκτική έρευνα, εξετάζει και το αίτημα της πλευρά Κακλαμανάκη να κληθούν ακόμη οκτώ μάρτυρες για την υπόθεση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version