Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Παραδειγματική τιμωρία ζητά ο αδερφός του

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Παραδειγματική τιμωρία ζητά ο αδερφός του
Ζακ Κωστόπουλος Eurokinissi

Ο Νίκος Κωστόπουλος ξεσπά, τονίζοντας ότι "οι δολοφόνοι πρέπει να δικαστούν και δεν μπορεί τόσους μήνες να κυκλοφορούν ελεύθεροι".

Για τις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση προκλήθηκε απο τα πολλαπλα τραύματα που του κατάφεραν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος.

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χορταριάς και Δημόπουλος καθώς και οι 4 αστυνομικοί οι οποίοι άσκησαν βία εναντίον του ενω ήταν αναίσθητος.

“Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων” ζητά ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Μιλώντας στη συχνότητα του ΑΝΤ1, ο Νίκος Κωστόπουλος ξεσπά, τονίζοντας ότι “μετά από τόσες αναμονές και καθυστερήσεις είναι κάτι που περιμέναμε. Επικράτησε ένα μούδιασμα αρχικά, κυρίως για το δρόμο που έχουμε ακόμα να διανύσουμε. Πρέπει οι δολοφόνοι να δικαστούν. Δεν μπορεί τόσους μήνες να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σίγουρα η δικαστική δικαίωση είναι κάτι που θέλουμε, αλλά δυστυχώς ο Ζαχαρίας δε θα έρθει πίσω. Αλλά το οφείλουμε σε αυτόν και στη μνήμη του να παλέψουμε μέχρι τέλους”.


Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν Παρασκευή μεσημέρι 21 Σεπτεμβρίου 2018 όταν ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, χωρίς να είσαι σαφές, πώς και γιατί βρέθηκε εκεί. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ παράλληλα, δέχτηκε άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και απο έναν μεσίτη που διατηρεί γραφείο στην περιοχή.

Στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να βγει εμφανίζονται δύο άνδρες να του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, με άλλους περαστικούς να κοιτάζουν το περιστατικό αμέτοχοι.

Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ο άνδρας αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο να δέχεται και άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται από άνδρες της αστυνομίας που πλέον κατηγορούνται για θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα