Υπουργείο Υγείας: Έρευνα για τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών

Διαβάζεται σε 1'
Υπουργείο Υγείας: Έρευνα για τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΕΚΑΒ στο Υπουργείο Υγείας Nikos Libertas / SOOC

Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας, γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στη διερεύνηση των συνθηκών γύρω από τις μεταφορές ασθενών.

Στον απόηχο του τραγικού θανάτου της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη και της 63χρονης γυναίκας στο νησί της Κω, η οποία κατέληξε σε καρότσα φορτηγού, με το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσεις τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών.

“Το Υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ”, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, σήμερα, Τετάρτη (7/6), είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με κατεπείγοντα χαρακτήρα από το ΕΚΑΒ και από την 1η ΥΠΕ, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα