Ζακ Κωστόπουλος: Διακόπηκε η δίκη για τις 6 Νοεμβρίου

Ζακ Κωστόπουλος: Διακόπηκε η δίκη για τις 6 Νοεμβρίου
Πορεία για τα δύο χρόνια από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, την Κυραική 20 Σεπτεμβρίου 2020

Η δίκη για την υπόθεση του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου διεκόπη για τις 6 Νοεμβρίου, καθώς ο δικηγόρος ενός εκ των έξι κατηγορουμένων επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας.

Πρόβλημα υγείας επικαλέστηκε ο δικηγόρος ενός εκ των έξι κατηγορουμένων της δίκης για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου και η δίκη διεκόπη για τις 6 Νοεμβρίου.

Το δικαστήριο αφού κλήρωσε ενόρκους διέκοψε τη συνεδρίαση και ορίστηκε ότι στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η δέυτερη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το ακροατήριο θα είναι περιορισμένο λόγω της πανδημίας και πως μόλις 5 εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα βρίσκονται στην αίθουσα.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Εφετείο Αθηνών από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς, με αφορμή τη δίκη.

Με κεντρικό σύνθημα “Καταδίκη στους δολοφόνους του Zak/Zackie”, οι συγκεντρωμένου ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν Παρασκευή μεσημέρι 21 Σεπτεμβρίου 2018 όταν ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, χωρίς να είσαι σαφές, πώς και γιατί βρέθηκε εκεί. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ παράλληλα, δέχτηκε άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και απο έναν μεσίτη που διατηρεί γραφείο στην περιοχή.

Στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να βγει εμφανίζονται δύο άνδρες να του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, με άλλους περαστικούς να κοιτάζουν το περιστατικό αμέτοχοι.

Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ο άνδρας αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο να δέχεται και άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται από άνδρες της αστυνομίας που πλέον κατηγορούνται για θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Το βίντεο που ανατρέπει το σενάριο της ληστείας

Στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το News 24/7 καταγράφεται η στιγμή κατά την οποία ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθεί να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής ώστε να πάρει ένα μπουκάλι νερό.

Ένα άτομο όχι μόνο του κλείνει την είσοδο στο κατάστημα αλλά στην κυριολεξία τον απωθεί, όπως φαίνεται στο βίντεο με ένταση, επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχουν υποστηρίξει δυο μάρτυρες στις καταθέσεις τους -και έχει παρουσιάσει το News 24/7-, αλλά και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ο οποίος μιλώντας στο site μας, υπογράμμισε ότι ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο ώστε να προστατευτεί και όχι για να κλέψει.

Το μαχαίρι, τα αποτυπώματα και το DNA

Το News 24/7 έφερε στη δημοσιότητα το έγγραφο που αποδεικνύει πως δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, έξω από το οποίο έχασε τη ζωή του την 21η Σεπτεμβρίου, αναιρώντας την κατάθεση του δεύτερου που τον ξυλοκόπησε, ο οποίος σημείωσε ότι τον είδε να μπαίνει κρατώντας το μαχαίρι.

Οι εκθέσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, που είδαν πριν το πόρισμα των ιατροδικαστών το φως της δημοσιότητας εμφάνιζαν τα αρνητικά αποτελέσματα και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες), ενώ ανέφεραν ότι θετική ήταν η εξέταση μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά.

Σε ό,τι αφορά στην ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του 33χρονου, αυτή ήταν ελάχιστη, σε βαθμό που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για την οδική κυκλοφορία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα