Το πήρε ο αέρας το τείχος του Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού

Το πήρε ο αέρας το τείχος του Τραμπ στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού
Τμήμα του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έπεσε από τους ανέμους

Άνεμοι έριξαν μέρος του τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό. Πώς δικαιολόγησε την πτώση αξιωματούχος.

Άδοξο τέλος είχε μέρος του τείχους που έφτιαξε με “κόπο και ιδρώτα” και πολλά πολλά χρήματα ο Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, καθώς έπεσε από τον άνεμο.

Το συνεργαζόμενο με το NBC, KYMA ανέφερε ότι μέρος του τείχους κατέρρευσε την Τετάρτη και έπεσε πάνω σε δέντρα στην πλευρά του Μεξικού. Αξιωματούχος της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων στο Ελ Σέντρο της Καλιφόρνιας, δήλωσε στο CNN ότι το συγκεκριμένο τμήμα είχε φτιαχτεί πρόσφατα και το σκυρόδεμα δεν είχε “‘δέσει” ακόμα. Έτσι όταν φύσηξε λίγο περισσότερο, το κομμάτι έπεσε.

Την ώρα της πτώσης του τείχους οι άνεμοι, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, είχαν ταχύτητα 60 χιλιόμετρα/ώρα.

Να θυμίσουμε ότι ι ιστορία του τείχους είχε ξεκινήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο να υπόσχεται ότι το Μεξικό θα πληρώσει για την κατασκευή του. Στη συνέχεια κήρυξε τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη προκειμένου να ανακατευθύνει 3,6 δισ. δολάρια από στρατιωτικά κατασκευαστικά έργα. Επιπλέον 601 εκατ. δολάρια έχουν καταλήξει σε αυτό με το ταμείο προστίμων του υπουργείου Οικονομικών ενώ το Πεντάγωνο έδωσε άλλα 2,5 δισ. δολάρια. Ο Τραμπ επιχείρησε, επίσης, να εκτρέψει άλλα 7,2 δισ. δολάρια από το Πεντάγωνο για την κατασκευή επιπλέον 1.425 χιλιομέτρων νέου τείχους μέχρι το 2022.

Σε επίσκεψή του στο Σαν Ντιέγκο τον Σεπτέμβριο, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι το τείχος θα είναι “σχεδόν αδιαπέραστο”. Μέχρι στιγμής πάντως μετανάστες περνούν χρησιμοποιώντας σκάλες και πριόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα