Αφγανιστάν: Διαδήλωση από γιατρούς, είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες

Αφγανιστάν
Αφγανιστάν AP

Γιατροί και υγειονομικό προσωπικό στην πόλη Χεράτ στο Αφγανιστάν παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες παρά τη μεγάλη μάχη που δίνουν με τον κορονοϊό.

Στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν αναγκάστηκαν να κατέβουν την Τρίτη οι γιατροί και άλλοι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων της πόλης Χεράτ στο Αφγανιστάν. 

Περίπου 200 από αυτούς διαδήλωσαν περίπου για έξι ώρες για να γνωστοποιήσουν ότι δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς τους τους τελευταίους τρεις μήνες, τους μήνες δηλαδή της μεγάλης μάχης κόντρα στην πανδημία του κορονοϊού.

"Ρισκάρουμε τις ζωές μας για να σώσουμε ανθρώπους, πολλοί από μας έχουμε μολυνθεί αλλά η κυβέρνηση δεν μας σέβεται αφού δεν μας καταβάλλει τα χρωστούμενα τριών μηνών" τόνισε ο Αμντούλ Ραούφ Ραχίμι, εντατικολόγος σε νοσοκομείο της Χεράτ.   

Ο αρμόδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναγκαστικά τα ... μάσησε. "Χρειαζόμαστε απόλυτα τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σε λίγες ημέρες θα πληρωθούν. Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση" τόνισε χαρακτηριστικά χωρίς όμως να δεσμευτεί περισσότερο για το χρόνο καταβολής των χρημάτων. 

Η διαμαρτυρία ανέδειξε για άλλη μία φορά τα προβλήματα στο σύστημα υγείας του Αφγανιστάν το οποίο δεν μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους του. Στην πρωτεύουσα Καμπούλ εκατοντάδες γιατροί έχουν μολυνθεί και έχουν αναγκαστικά μπει σε καραντίνα. 

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν καταγράψει 7653 κρούσματα του κορονοϊού και 178 θανάτους.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: