Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στο νοσοκομείο της Καμπούλ
Καρέ μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Καμπούλ AP Photo/Bram Janssen

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε νοσοκομείο της Καμπούλ. Ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την σημερινή επίθεση εναντίον του μεγαλύτερου στρατιωτικού νοσοκομείου της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, μετέδωσε το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Σαρντάρ Μοχάμαντ Νταούντ Χαν, μετά από δύο σφοδρές εκρήξεις στο σημείο αυτό, στο κέντρο της Καμπούλ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι και άλλους ενόπλους, τελείωσε όταν αυτοί οι τελευταίοι σκοτώθηκαν από μαχητές Ταλιμπάν, είπε νωρίτερα το απόγευμα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω αυξανόμενης βίας στο Αφγανιστάν ανάμεσα στους Ταλιμπάν, που βρίσκονται στην εξουσία, και την αντίπαλη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σε αυτό το νοσοκομείο ο υπουργός Άμυνας των Ταλιμπάν Μοχάμεντ Γιακούμπ, γιος του ιδρυτή των Ταλιμπάν, του μουλά Όμαρ, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του την περασμένη Τετάρτη για να ζητήσει κυρίως από τους Αφγανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στα νοσοκομεία.

Το εν λόγω στρατιωτικό νοσοκομείο είχε γίνει στόχος επίθεσης το Μάρτιο 2017, οι δράστες της οποίας είχαν μεταμφιεστεί σε ιατρικό προσωπικό. Η ένοπλη επίθεση διήρκησε έξι ώρες στο εσωτερικό του κτιρίου και την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, όμως σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας ο αριθμός των νεκρών ήταν υπερδιπλάσιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα