Ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση Ασάνζ στην ακροαματική διαδικασία: Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του

Ανησυχία προκάλεσε η εμφάνιση Ασάνζ στην ακροαματική διαδικασία: Δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του
Τζούλιαν Ασάνζ AP

Ο Ασάνζ για αρκετά δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά. Τραύλιζε και προσπαθούσε να θυμηθεί το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της διαδικασίας.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος πέρασε επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού, αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για να παραβιάσει κυβερνητικούς υπολογιστές αλλά και για κατασκοπεία.

Τη Δευτέρα στην ακροαματική διαδικασία εμφανίστηκε επιμελημένος, καθαρός και ξυρισμένος , χωρίς τα μούσια με τα οποία εμφανίστηκε δημόσια τον Μάιο, όταν καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλάκισης. Αυτή τη φορά φορούσε ένα μπλε κοστούμι με γαλάζιο πουλόβερ και λευκό πουκάμισο, μάλιστα είχε και τα μαλλιά του χτενισμένα.

Σκίτσο, Ο Ασάνζ στην ακροαματική διαδικασία AP

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ασάνζ για αρκετά δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά. Τραύλιζε και προσπαθούσε να πει το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της διαδικασίας. Στην ερώτηση του δικαστή εάν γνώριζε τι συνέβαινε, ο Ασάνζ απάντησε “Όχι ακριβώς”, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε παράπονα για τις συνθήκες στη φυλακή και είπε ότι δεν κατάφερε να “σκεφτεί σωστά”.

“Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό είναι δίκαιο. Δεν μπορώ να ερευνήσω τίποτα, δεν έχω καμία απολύτως πρόσβαση στα γραπτά μου. Μου είναι πολύ δύσκολο εκεί που είμαι”, ανέφερε ο ιδρυτής του WikiLeaks.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο τον Απρίλιο και καταδικάστηκε για να εκτίσει 50 εβδομάδες στη φυλακή, καθώς παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του με εγγύηση το 2012.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα