Άλεκ Μπάλντουιν: Του είπαν ότι το όπλο ήταν ασφαλές και άσφαιρο

Άλεκ Μπάλντουιν: Του είπαν ότι το όπλο ήταν ασφαλές και άσφαιρο
Ο Άλεκ Μπάλντουιν ABACA PRESS/VISUALHELLAS.GR

Άσφαιρο φέρεται να ήταν το όπλο που παρέλαβε ο ηθοποιός από τον βοηθό σκηνοθέτη. Αρκετά μέλη της παραγωγής είχαν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλειά τους.

Ένα όπλο που περιγράφηκε ως ασφαλές και άσφαιρο όπλο (cold gun) δόθηκε στον Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Rust”, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.

Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο φέρεται να μην γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

Περαιτέρω λεπτομέρειες της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή όταν εκδόθηκε ένταλμα σε δικαστήριο στη Σάντα Φε, μεταξύ αυτών και το γεγονός ότι η αιματοβαμμένη ενδυμασία του Μπάλντουιν θεωρήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο μαζί με το όπλο, ενώ πυρομαχικά και άλλα όπλα στήριξης αφαιρέθηκαν επίσης από το σετ.

Ο Μπάλντουιν δήλωσε χθες συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας, γράφοντας στο Twitter πως “δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς”. “Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Χάτσινς) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του”, πρόσθεσε ο 63χρονος ηθοποιός, ο οποίος μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου κοινοποίησε στον λογαριασμό του και την είδηση που αναφέρει ότι το όπλο που παρέλαβε χαρακτηρίστηκε ως άσφαιρο.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παρέμεινε ανοιχτή. Ο Μπάλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.

Παράπονα για την ασφάλεια των γυρισμάτων πριν το μοιραίο

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, τουλάχιστον έξι άτομα από το κινηματογραφικό συνεργείο είχαν παραπονεθεί, φεύγοντας μάλιστα από τα γυρίσματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλειας στα γυρίσματα του Rust στο Bonanza Creek Ranch κοντά στη Σάντα Φε. Τα μέλη είχαν παραπονεθεί ότι τους είχαν υποσχεθεί δωμάτια ξενοδοχείων στη Σάντα Φε, αλλά μόλις ξεκίνησαν τα γυρίσματα του έργου, έπρεπε να οδηγούν κάθε πρωί 80 μίλια (80 χιλιόμετρα) από το Αλμπουκέρκι.

Το BBC μάλιστα ανέφερε πως στη σχετική λίστα των μελών που είχε προγραμματιστεί να βρίσκονται στο πλατό τη μέρα του ατυχήματος, ήταν και μία γυναίκα 20 ετών, επικεφαλής των οπλουργών που ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο των όπλων και βρέθηκε σε αυτόν τον ρόλο για πρώτη φορά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Πέμπτη ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που κινηματογραφούσαν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ο Σόουζα πήρε εξιτήριο αργότερα από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε. Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε.

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής “Rust”, μιας ανεξάρτητης ταινίας που γυριζόταν στο Bonanza Creek Ranch του New Mexico που είναι μια δημοφιλής τοποθεσίας για παραγωγές.

Σύμφωνα με το Deadline στα γυρίσματα κλήθηκαν αμέσως αστυνομικοί της ομάδας δίωξης εγκλήματος, απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησε η έρευνα. Όπως είπαν, ο Μπάλντουιν ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε τον τύπο των πυρομαχικών που είχε το όπλο. Συνήθως στις κινηματογραφικές παραγωγές, υπάρχει ειδικός επί των όπλων που είναι υπεύθυνος για ό,τι χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί και για την ασφάλεια.

Όπως έγραψε το Variety, η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Albuquerque, ήταν όμως ήδη αργά. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent στη Σάντα Φε, όπου υποβάλλεται σε θεραπεία για τα τραύματά του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version