“Άνοιγμα” Μπάιντεν στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές

“Άνοιγμα” Μπάιντεν στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές
Ο Τζο Μπάιντεν στο Προεδρικό debate AP

Δεκαοκτώ ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν έκανε επίθεση φιλίας στην Ελλάδα. Τι δηλώνουν οι επιτελείς του.

Οι ψήφοι των Ελληνοαμερικανών είναι πάντα πολύτιμες για κάθε υποψήφιο Αμερικανό πρόεδρο, πόσω μάλλον για τον Τζο Μπάιντεν ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τον κατά δική του ομολογία φίλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ντόναλντ Τραμπ.

Δεκαοκτώ ημέρες πριν από τις εκλογές ο Μπάιντεν έκανε ένα αξιοσημείωτο άνοιγμα στην Ελλάδα λέγοντας ότι εφόσον εκλεγεί “αθα κάνει λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από πλευρά της Τουρκία η οποία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και χρησιμοποιεί απειλές.

Ο Μπάιντεν συμπλήρωσε ακόμα ότι ζήτησε από την κυβέρνηση Τραμπ να πιέσει την Τουρκία έτσι ώστε να αποφεύγονται εντάσεις και προκλητικές ενέργειες στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το 2014 έγινε ο πρώτος Αμερικανός αντιπρόεδρος που επισκέφθηκε την Κύπρο.

Οι επιτελείς του Μπάιντεν συμπλήρωναν με νόημα ότι ο άλλοτε αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα έχει αντιταχθεί στην τουρκική κατοχή μέρους της Κύπρου και έχει υποστηρίξει λύση του κυπριακού στην κατεύθυνση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Οι σχετικές φιλελληνικές αναφορές έκλεισαν με υπενθύμιση ότι ο Μπάιντεν αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου αφού, μεταξύ άλλων, έχει καλέσει την Τουρκία να επιτρέψει την εκ νέου λειτουργιία της θεολογικής σχολής της Χάλκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα