Ανοιξαν τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία μετά από τέσσερις μήνες

Ανοιξαν τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία μετά από τέσσερις μήνες
Bενεζουελάνοι στα σύνορα με την Κολομβία το Σάββατο

Ο Μαδούρο έδωσε το πράσινο φως και τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία άνοιξαν για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο.

Χιλιάδες Βενεζουελάνοι έσπευσαν το Σάββατο στα σύνορα της χώρας τους με την Κολομβία έτσι ώστε να περάσουν για λίγο στην απέναντι πλευρά για να προμηθευτούν απαραίτητα, για τους ίδιους, είδη.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή να ανοίξουν τα σύνορα με την Κολομβία μετά από τέσσερις μήνες και πολύς κόσμος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός για να αγοράσει κυρίως τρόφιμα και φάρμακα τα οποία στη Βενεζουέλα παρουσιάζουν μεγάλη έλλειψη λόγω και των αμερικανικών κυρώσεων.

Τα σύνορα είχαν κλείσει με κυβερνητική εντολή τον Φεβρουάριο για να μην περάσει στη χώρα η ανθρωπιστική βοήθεια το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προερχόταν από τις ΗΠΑ που στηρίζουν και αναγνωρίζουν ως νόμιμο πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό.

Πριν από μερικές ημέρες άνοιξαν επίσης τα σύνορα και με τη Βραζιλία παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης της χώρας Ζάιρ Μπολσονάρο μιλάει απαξιωτικά για τη Βενεζουέλα και την κυβέρνησή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα