Απειλεί ο Τσαβούσογλου: “Θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα”

Απειλεί ο Τσαβούσογλου: “Θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα”
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου (AP Photo/Marco Ugarte) AP

Προκαλεί ξανά ο Τούρκος ΥΠΕΞ με δηλώσεις του για το προσφυγικό ζήτημα σε τουρκικό μέσο. Τι δήλωσε για την Ελλάδα, την ΕΕ και τους τουριστικούς στόχους της Τουρκίας.

Συνεχίζει την ακραία ρητορική του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος απείλησε πως μετά την πανδημία του κορονοϊού, θα υπάρξει νέο προσφυγικό κύμα προς την Ελλάδα.

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο (23/05) στον τηλεοπτικό σταθμό DIM TV, δήλωσε πως η προσφυγική ροή σταμάτησε λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο, αυτή θα επανέλθει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί”.

Παράλληλα, ανέφερε πως στόχος της Τουρκίας είναι μια καλή συνεργασία με την ΕΕ, καθώς το προσφυγικό αποτελεί κοινό ζήτημα, καλώντας σε απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας προς τους Τούρκους πολίτες, επικαιροποίηση της συμφωνίας της τελωνειακής ένωσης.

Όπως ανέφερε: “Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία, τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει, όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βέβαια μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους”.

Επίσης, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι Γερμανοί και Ρώσοι θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία, λόγω της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας στη ζώρα. “Σε σύγκριση με άλλες χώρες όσον αφορά την πανδημία, η Τουρκία ξεχωρίζει όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι τουρίστες θέλουν να έρθουν γι’ αυτό το λόγο. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για τους φέρουμε εδώ, πρέπει να μπορούν οι άνθρωποι να ξανάρθουν στην Τουρκία για διακοπές”, ανέφερε.

Η συνεντευξή του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα