Αρχίζουν την Παρασκευή οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό 'μεγάλου' συνασπισμού στη Γερμανία

German Chancellor Angela Merkel is flanked by Bavarian governor Horst Seehofer, left, and Social Democratic Party Chairman Martin Schulz as they pose for a photo after the exploratory talks between Merkel's Christian Democratic block and the Social Democrats on forming a new German government in Berlin, Germany, Friday, Jan. 12, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Chancellor Angela Merkel is flanked by Bavarian governor Horst Seehofer, left, and Social Democratic Party Chairman Martin Schulz as they pose for a photo after the exploratory talks between Merkel's Christian Democratic block and the Social Democrats on forming a new German government in Berlin, Germany, Friday, Jan. 12, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber) AP

Αρχίζουν τελικά επισήμως οι διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού", τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές στη Γερμανία

Το πρωί της Παρασκευής, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, αρχίζουν τελικά επισήμως οι διαπραγματεύσεις για την συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού και την κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν με συνάντηση των τριών αρχηγών, της 'Αγγελα Μέρκελ, του Χορστ Ζεεχόφερ και του Μάρτιν Σουλτς στα κεντρικά γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Βερολίνο. Θα ακολουθήσει διαβούλευση σε στενό κύκλο 15 εκπροσώπων και το απόγευμα η σκυτάλη θα περάσει στον διευρυμένο κύκλο των διαπραγματευτών.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο εβδομάδες, προκειμένου να ακολουθήσουν οι καταληκτικές διαβουλεύσεις. Στόχος της Καγκελαρίου είναι να υπάρχει συμφωνία το αργότερο ως τις 12 Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρχει χρόνος προκειμένου το SPD να θέσει το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων στην κρίση των 443.000 μελών του και η νέα κυβέρνηση, εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, να έχει αναλάβει τα καθήκοντά της πριν το Πάσχα των Καθολικών (1η Απριλίου).

Η καθυστέρηση στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, μετά το πράσινο φως που έδωσε το SPD στο έκτακτο συνέδριο της περασμένης Κυριακής οφείλεται σε εσωτερικές διαβουλεύσεις του κόμματος, με αντικείμενο την δομή και τα πρόσωπα της διαπραγματευτικής ομάδας. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκστρατεία που έχει εξαγγείλει ο επικεφαλής της Νεολαίας του SPD Κέβιν Κιούνερτ, κατά της συμμετοχής του κόμματος σε κυβέρνηση συνασπισμού.

(Φωτογραφία: AP Photo/Markus Schreiber)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανία: Ο μεγάλος συνασπισμός αύξησε αισθητά τις εξαγωγές όπλων

Γερμανία: 'Αμεσα ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για τον 'μεγάλο συνασπισμό'

24Media Network