Άσαντ: Ο στρατός θα συνεχίσει τις επιθέσεις μέχρι την ήττα των τζιχαντιστών

Άσαντ: Ο στρατός θα συνεχίσει τις επιθέσεις μέχρι την ήττα των τζιχαντιστών
caption/glomex

Οπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο στρατός του προέδρου Ασαντ ανακατέλαβε περισσότερα από 30 χωριά και οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου μέσα σε μόνο μία ημέρα.

Σε πείσμα των στρατιωτικών ενισχύσεων που έστειλε πρόσφατα η Τουρκία στη βόρεια Συρία και των απειλών που εκτοξεύει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο συριακός στρατός επιταχύνει την προέλασή του εναντίον των αντικαθεστωτικών ανταρτών, με θεαματικές επιτυχίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού στρατού, στρατηγός Αλί Μαϊχούμπ, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν «σε χρόνο-ρεκόρ» τον έλεγχο περιοχών της βορειοδυτικής Συρίας που είχαν απολέσει το 2012. Προσέθεσε, δε, ότι η εκστρατεία θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση «για να ξεριζωθούν όλα τα υπολείμματα των τρομοκρατών, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται».

Οπως αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο στρατός του προέδρου Ασαντ ανακατέλαβε περισσότερα από 30 χωριά και οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου μέσα σε μόνο μία ημέρα. Σε συνδυασμό με την ανάκτηση ελέγχου του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου Μ5, ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, η εξέλιξη αυτή συρρικνώνει δραματικά τις περιοχές που συνέχιζαν να ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στο δυτικό και στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου, ύστερα από την εκδίωξή τους από το ανατολικό τμήμα της πόλης, στα τέλη του 2016.

Καθώς οι αντικαθεστωτικοί (στις γραμμές των οποίων πλειοψηφούν οι τζιχαντιστές) περιορίζονται στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία επίσης σφυροκοπείται από τον στρατό του προέδρου Ασαντ, ενισχύονται οι φόβοι για ένα νέο, μεγάλων διαστάσεων προσφυγικό τμήμα προς την Τουρκία και την Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα