Άστεγος άνδρας για την επίθεση στο Μάντσεστερ: Βγάζαμε καρφιά από τα πρόσωπα παιδιών

Άστεγος άνδρας για την επίθεση στο Μάντσεστερ: Βγάζαμε καρφιά από τα πρόσωπα παιδιών

Σοκαριστικές εικόνες περιγράφει ένας άστεγος 35χρονος που έσπευσε να βοηθήσει τα παιδιά που έβγαιναν καλυμμένα με αίματα, καρφιά και σπασμένα γυαλιά αμέσως μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ. Τι γνωρίζουμε ως τώρα για το τρομοκρατικό χτύπημα (vid)

Ένας άστεγος άνδρας στο Μάντσεστερ, βρέθηκε κοντά στην Manchester Arena αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα και τραυμάτισε ακόμη 59, μεταξύ των οποίων και 12 παιδιά κάτω των 16 ετών. Ο άνδρας αυτός, ονόματι Stephen Jones, κοιμόταν στο δρόμοι όταν άκουσε μια ιδιαίτερα ισχυρή έκρηξη, την οποία εξέλαβε αρχικά ως τον ήχο από πυροτεχνήματα.

“Στη συνέχεια συνειδητοποίησα τι συνέβαινε καθώς είδα παιδιά να βγαίνουν, ουρλιάζοντας καλυμμένα με αίμα” ανέφερε ο 35χρονος στο iTV. Όπως αναφέρει, οι σκηνές ήταν σοκαριστικές καθώς αίμα έτρεχε ακόμη και από τα μάτια παιδιών που έφεραν φρικιαστικά τραύματα.

“Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε καρφιά και κομμάτια σπασμένων γυαλιών από τα χέρια και το πρόσωπό τους” είπε χαρακτηριστικά. Ο άστεγος περιέγραψε την σοκαριστική στιγμή, όπου άψυχα κορμιά παιδιών κείτονταν στο έδαφος, περιτριγυρισμένα από μαμάδες σε ‘υστερική κατάσταση’.

“Δεν κοιμηθήκαμε τη νύχτα έπειτα από όσα είδαμε” συμπλήρωσε, ενώ για την απόφασή του να βοηθήσει δίχως δεύτερη σκέψη τις αρχές τόνισε: “Το γεγονός πως είμαι άστεγος, δεν σημαίνει πως δεν έχω καρδιά. Είναι πολλοί καλοί άνθρωποι στο Μάντσεστερ που μας βοηθούν και πρέπει να τους το ανταποδώσουμε”.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον 22 νεκρούς από την έκρηξη μετά τη συναυλία της Ariana Grande στο Manchester Artena το βράδυ της Δευτέρας. Το μουσικό γεγονός παρακολουθούσαν περίπου 21.000 άνθρωποι βρίσκονταν στη συναυλία την ώρα της επίθεσης. Οι αρχές κάνουν επίσης λόγο για 59 τραυματίες και 60 ακόμη πολίτες, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης. 12 από τους τραυματίες που νοσηλεύονται είναι παιδιά, κάτω των 16 ετών.

Στο πρώτο της διάγγελμα μετά την επίθεση, η Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε πως το περιστατικό αποτελεί τρομοκρατική επίθεση, κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματος έξω από το γραφείο της Downing Street. Οι αρχές μάλιστα, πιστεύουν πως αναγνώρισαν το δράστη, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ευρεία επιχείρηση αστυνομικών σε δύο συνοικίες στο νότιο Μάντσεστερ.

Τρία από τα 22 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ πάνω από 10 είναι ως αυτή την ώρα οι αγνοούμενοι. Πρόκειται για τη 18χρονη Georgina Gallander, την οκτάχρονη κυπριακής καταγωγής Saffie Rose Roussos και τον 26χρονο John Atkinson

Η έκρηξη στο Μάντσεστερ είναι η πιο αιματηρή επίθεση σε βρετανικό έδαφος από τον Ιούλιο του 2005.

Πρωταρχικό μέλημα της αστυνομίας, την οποία συνεπικουρεί και η Interpol, είναι να εξακριβώσει αν μιλάμε για έναν δράστη που έδρασε μόνος. Αργότερα μέσα στην ημέρα, ο 23χρονος που συνελήφθη στο νότιο Μάντσεστερ, επιβεβαιώθηκε πως είναι ο άνδρας που φαίνεται να κρύβεται πίσω από την επίθεση. Ο 23χρονος Αμπεντί, γεννημένος στο Μάντσεστερ, Βρετανός πολίτης λιβικής καταγωγής, φαίνεται πως ενήργησε ως “μοναχικός λύκος”.

PA via AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα