Bill Gates: Η “αμαρτωλή” χειραψία με την πρόεδρο της Νοτίου Κορέας

default image

Για ποιο λόγο κατηγορείται ο μεγιστάνας της Microsoft. Σάλος στη Νότιο Κορέα (Pics)

Ο Bill Gates κατηγορείται για ασέβεια ως προς την πρόεδρο της Νοτίου Κορέας, Park Geun-hye.

Ο λόγος; Αντί να υποκλιθεί για να τη χαιρετίσει, ως είθισται βάσει των εθίμων της χώρας, την χαιρέτισε δια χειραψίας και με το χέρι στην τσέπη.

Η κίνηση αυτή σχολιάστηκε από όλα τα διεθνή media. “Δείγμα πολιτισμικής διαφορετικότητας ή ασέβεια;”, ήταν ο τίτλος του κύριου άρθρου της “JoongAng Ilbo”.

Πολλοί νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι αντέδρασαν από μέρους τους: “Δεκτό το ότι υπάρχει πολιτισμική διαφορά στα ήθη και τα έθιμα των δύο κρατών. Αλλά και πάλι, λίγο σεβασμός δεν βλάπτει. Πως γίνεται να χαιρετά με το χέρι στην τσέπη;”.

Το 2008, όταν ο Bill Gates συναντήθηκε με τον τότε πρόεδρο της χώρας, Lee Myung-Bak, είχε χαιρετίσει και πάλι με το χέρι στην τσέπη.

Το γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της χώρας:

 

Κι άλλοι “χαλαροί” χαιρετισμοί του δια χειραψίας:

Σημειώνεται ότι ο μεγιστάνας της Microsoft, βρέθηκε στη χώρα ως πρόεδρος της πυρηνικής start-up, TerraPower, για να προωθήσει στη Νότιο Κορέα την ανάπτυξη της νέας γενιάς πυρηνικών αντιδραστήρων.

Η πρόεδρος της χώρας από την άλλη, ζήτησε τη γνώμη του σχετικά με τα σχέδια της για την δημιουργία και εγκαθίδρυση μιας πιο “δημιουργικής οικονομίας”, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στα μέσα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας “Microsoft” έχει συνεργαστεί με την Κίνα για από κοινού ανάπτυξη πυρηνικού αντιδραστήρα νέου τύπου, ο οποίος είναι φιλικότερος προς το περιβάλλον και έχει περιορισμένες ανάγκες για εμπλουτισμό ουρανίου και επεξεργασία καυσίμων.

Οι νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες κατασκευάζονται από την εταιρεία TerraPower, που ίδρυσε ο Bill Gates και την κρατική εταιρεία πυρηνικών της Κίνας. Χρησιμοποιεί απενεργοποιημένο ουράνιο που αποτελεί υποπροϊόν της σημερινής διαδικασίας εμπλουτισμού του ουρανίου.

Πηγή: Telegraph

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα