Μπλόκο της Ρωσίας στη Meta: “Να χαρακτηριστεί εξτρεμιστική οργάνωση”

Μπλόκο της Ρωσίας στη Meta: “Να χαρακτηριστεί εξτρεμιστική οργάνωση”
Meta - Facebook istockphoto

Η Ρωσία απαίτησε από την δικαιοσύνη να χαρακτηρισθεί η εταιρεία Meta εξτρεμιστική οργάνωση, μετά τις πληροφορίες πως κάλεσε τους χρήστες να καταδικάσουν με αναρτήσείς τους τη ρωσική βία.

Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε από την ρωσική δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει την εταιρεία Meta Platforms, μητρική εταιρεία του Facebook, «εξτρεμιστική οργάνωση» μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Παράλληλα, η Ρωσία αναμένεται να μπλοκάρει όλες τις υπηρεσίες της Meta, όπως μετέδωσε το δίκτυο NEXTA. Το “μπλόκο” της Ρωσίας στη Meta ανακοίνωσε ο βουλευτής της Δούμας, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτικής Πληροφορικής και Τεχνολογιών της Πληροφορίας Σεργκέι Μπογιάρσκι.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε χθες, Πέμπτη, ότι η εταιρεία Meta επέτρεψε σε χρήστες του Facebook και του Instagram να κάνουν αναρτήσεις με τις οποίες καταδικάζουν την βία που ασκούν η Ρωσία και οι Ρώσοι στρατιώτες στο πλαίσιο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ένα άλλο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το TASS , μετέδωσε ότι οι ανακριτικές αρχές στοιχειοθέτησαν υπόθεση σχετική με τις ενέργειες της εταιρείας Meta.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version