Πούτιν: “Θέλουν να ακυρώσουν τη Ρωσία, όπως έκαναν με την J.K. Rowling” – Η απάντηση της συγγραφέως

Πούτιν: “Θέλουν να ακυρώσουν τη Ρωσία, όπως έκαναν με την J.K. Rowling” – Η απάντηση της συγγραφέως
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και Βλαντίμιρ Πούτιν ap

Μια αναφορά του Βλαντίμιρ Πούτιν στην κουλτούρα της ακύρωσης πυροδότησε την οργισμένη αντίδραση της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν στράφηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μετά από μια άστοχη προσπάθεια του ίδιου να παρομοιάσει το cancel calture που υπέστη η συγγραφέας με την στάση της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε μήνυμα που μοιράστηκε μέσω τούιτερ την Παρασκευή η Ρόουλινγκ υπογράμμισε πως “εκείνοι που σκοτώνουν πολίτες, δεν είναι οι κατάλληλοι να ασκούν κριτική αναφορικά με την κουλτούρα της ακύρωσης” ενώ συνόδευσε την δημοσίευσή της με ένα άρθρο του BBC από τον Οκτώβριο του 2021 όταν η Ρωσία είχε φυλακίσει τον Ρώσο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην κουλτούρα της ακύρωσης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με ανθρώπους του πολιτισμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Δύση προσπαθεί να “ακυρώσει” τη Ρωσία ενισχύοντας την θέση του με μια σύγκριση της στάσης της παγκόσμιας κοινότητας απέναντι στη χώρα με τη δημόσια κατακραυγή που υπέστη η Ρόουλινγκ ύστερα από ορισμένες τρανσοφοβικές αναρτήσείς της.

“Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πρόσφατα ακυρώθηκε επειδή… δεν ευχαρίστησε τους θαυμαστές των -όπως αποκαλούνται- έμφυλων ελευθεριών” σχολίασε ο Πούτιν.

“Σήμερα προσπαθούν να ακυρώσουν μια ιστορία 1.000 ετών, τους ανθρώπους μας. Μιλάω για τις αυξανόμενες διακρίσεις που παρατηρούνται σε οτιδήποτε σχετίζεται με την Ρωσία, μια μόδα που εξαπλώνεται σε έναν μεγάλο αριθμό δυτικών κρατών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα