Χαστούκι στον Ερντογάν από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο

Χαστούκι στον Ερντογάν από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει την ανακοίνωση της νίκης του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη. Ομως, η προσφυγή του στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο έπεσε στο κενό.

Δεν είναι σύνηθες για την Τουρκία να μην γίνονται τα χατίρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη δικαιοσύνη. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας όμως αποφάσισε να κάνει την…έκπληξη.

Τo YSK λοιπόν αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα του AKP το οποίο αξίωνε να επανακαταμετρηθούν όλες οι ψήφοι και στις 31 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης έτσι ώστε να προκύψει διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που προέκυψε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Ως γνωστόν, στην εν λόγω εκλογική αναμέτρηση πρώτευσε ο μετριοπαθής κεμαλιστής Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος άφησε στη δεύτερη θέση τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, περίπου 10 ημέρες μετά, επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα για την Κωνσταντινούπολη δεν υπάρχει καθώς η κυβέρνηση θέλει να παίξει καθυστερήσεις για ευνόητους λόγους.

Το μόνο που κατάφερε το AKP με την προσφυγή του είναι να αποφασιστεί η επανακαταμέτρηση σε 51 συγκεκριμένες κάλπες σε 21 εκλογικά τμήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα