“Ιστορική μέρα” στη Χιλή: Στους δρόμους πάνω από 1.000.000 διαδηλωτές

“Ιστορική μέρα” στη Χιλή: Στους δρόμους πάνω από 1.000.000 διαδηλωτές
Από την τεράστια διαδήλωση. AP

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική συγκέντρωση μπροστά από το προεδρικό ανάκτορο, με συνθήματα κατά του Πινιέρα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά χθες Παρασκευή στο Σαντιάγο για να απαιτήσουν να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στη Χιλή, δήλωσε η δήμαρχος της πρωτεύουσας, ενώ κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε άλλες πόλεις.

«Η Χιλή ζει μια ιστορική μέρα», καθώς στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο έγινε «ειρηνική πορεία 1 εκατομμυρίου ανθρώπων», που διεκδικούν να πραγματωθεί «το όνειρο μιας νέας Χιλής», ανέφερε μέσω Twitter η Κάρλα Ρουμπιλάρ, συνοδεύοντας την ανάρτησή της με βίντεο από ψηλά στο οποίο εικονίζεται μια θάλασσα διαδηλωτών καθώς έχει πλημμυρίσει τους δρόμους.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι στις 18:00 [00:00 ώρα Ελλάδας] πάνω από 820.000 άνθρωποι είχαν «συγκεντρωθεί ειρηνικά» στην Πλάσα Βακεντάνο της πρωτεύουσας.

Οι πολίτες έκαναν πορεία μπροστά από το προεδρικό ανάκτορο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Φώναζαν συνθήματα με τα οποία απαιτούσαν την παραίτηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κατευνάσει το κίνημα διαμαρτυρίας, παρά τα κοινωνικά μέτρα που ανήγγειλε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Διαδηλώσεις έγιναν ταυτόχρονα σε πολλές άλλες πόλεις, ανάμεσά τους τη Βαλπαραΐσο και την Πούντα Αρένας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα