Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρονται να μολυνθούν με κορονοϊό

Χιλιάδες άνθρωποι προσφέρονται να μολυνθούν με κορονοϊό
Εμβόλιο κορονοϊού Shutterstock

Ολοένα και μεγαλύτερη υποστήριξη γνωρίζει ένα νέο εγχείρημα για τη δημιουργία εμβολίου, βάσει του οποίου εθελοντές θα μολύντονται σκόπιμα με τον κορονοϊό, αφού έχουν πρώτα εμβολιαστεί.

Το εγχείρημα, λέγεται 1Day Sooner, και ήδη περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι από 52 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό πιο γρήγορα απ’ ότι συμβαίνει με τον “παραδοσιακό” τρόπο. Στην προκειμένη θα χορηγείται το πιθανό εμβόλιο σε χιλιάδες εθελοντές και ύστερα σκόπιμα θα μολύνονται με κορονοϊό.

Η τυπική διαδικασία δημιουργίας εμβολίου διαρκεί πολύ περισσότερο, καθώς κανείς δεν μολύνεται “σκόπιμα”, αλλά οι ερευνητές παρακολουθούν εάν κάποιος θα νοσήσει στην καθημερινότητά του. Η μέθοδος που προτείνει το 1DaySonner, επιταχύνει την διαδικασία, όπως ισχυρίζεται ο συνιδρυτής, Josh Morrison.

Σύμφωνα με το Nature, ο Morrison εξηγεί πως αυτοί που προτίθενται να λάβουν μέρος στην ανθρώπινη δοκιμή είναι κατά κύριο λόγο νέοι, οι οποίοι θέλουν να συνεισφέρουν πρακτικά στην καταπολέμηση της πανδημίας. “Πολλοί αντιλαμβάνονται το ρίσκο, αλλά θεωρούν πως τα οφέλη είναι συγκριτικά πολύ πιο σημαντικά”, τονίζει.

Αντίστοιχα εγχειρήματα έχουν λάβει χώρα για την καταπολέμηση της γρίπης και την ελονοσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα