Colin Pitchfork: Ελεύθερος ο δολοφόνος που βίασε και δολοφόνησε δύο μαθήτριες τη δεκαετία του ’80

Colin Pitchfork: Ελεύθερος ο δολοφόνος που βίασε και δολοφόνησε δύο μαθήτριες τη δεκαετία του ’80
O Colin Pitchfork

Ο διαβόητος δολοφόνος αφέθηκε ελεύθερος αφού το συμβούλιο Parole απέρριψε τη νομική αμφισβήτηση της κυβέρνησης για την αποφυλάκισή του.

Ο Colin Pitchfork, ο άνδρας που σκότωσε και βίασε δύο μαθήτριες τη δεκαετία του ’80, στη Βρετανία, σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη, αποφυλακίστηκε.

Ο διαβόητος δολοφόνος αφέθηκε ελεύθερος, καθώς όπως αναφέρει η Daily Mail, το Συμβούλιο Αποφυλάκισης της Βρετανίας, απέρριψε τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για επανεξέταση της αμφιλεγόμενης αυτής απόφασης.

Ωστόσο, καθώς ο 61χρονος σήμερα Pitchfork εξακολουθεί να αποτελεί απειλή, θα υπόκειται σε μερικούς από τους αυστηρότερους περιοριστικούς όρους που τέθηκαν ποτέ. Συγκεκριμένα, θα φορά ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι, ώστε να μπορεί να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή, θα του απαγορευτεί να π[λησιάσει στους συγγενείς των, ενώ θα έχει περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου. Επίσης, θα καταχωρηθεί στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών όταν αποφυλακιστεί από τη φυλακή Leyhill στο Gloucestershire.

Ο Colin Pitchfork είχε καταδικαστεί το 1988 με τις βαριές κατηγορίες του βιασμού και του στραγγαλισμού για δύο 15χρονα κορίτσια, τη Lynda Mann και τη Dawn Ashworth στο Leicestershire της Βρετανίας, το 1983 και το 1986, αντίστοιχα. Ο δικαστής είπε τότε, ότι οι δολοφονίες ήταν «ιδιαίτερα σαδιστικές» και αμφέβαλε αν ο Pitchfork θα απελευθερωνόταν ποτέ.

Τη χρονιά της πρώτης δολοφονίας, ο δράστης ήταν 22 ετών, εργαζόταν ως αρτοποιός και ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά. Τον Νοέμβριο του 1983, στο χωριό Narborough, άφησε τον γιο του να κοιμάται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, για να βιάσει και να στραγγαλίσει τη 15χρονη Lynda. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι και έβαλε το γιο του για ύπνο. Το νεκρό σώμα της Lynda βρέθηκε το επόμενο πρωί πεταμένο σε ένα απομακρυσμένο μονοπάτι.

Τον Ιούλιο του 1986, στο χωριό Enderby, βίασε και δολοφόνησε την Dawn. Η ιατρός που εξέτασε το σώμα της, το οποίο βρέθηκε θαμμένο κάτω από κλαδιά σε ένα χωράφι, δύο ημέρες μετά την επίθεση, είπε ότι τα σημάδια δείχνουν ότι το θύμα είχε δεχθεί «βάναυση σεξουαλική επίθεση».

Ο Pitchfork, ήταν ο πρώτος άνδρας που κατηγορήθηκε για δολοφονία βάσει αποδείξεων DNA. Εκείνη τη περίοδο είχαν κληθεί από τις Αρχές 5.000 άνδρες από τρία χωριά για να δώσουν δείγμα από αίμα ή σάλιο. Στην αρχή ο δράστης, είχε επιδιώξει να αποφύγει τη δικαιοσύνη ζητώντας από συνάδελφό του να κάνει το τεστ για αυτόν.

Στις αρχές του Ιουνίου του 2021, το Συμβούλιο που εξετάζει τα αιτήματα αποφυλάκισης, και αποτελεί ανεξάρτητο σώμα, αποφάσισε ότι ο Pitchfork θα μπορούσε να απελευθερωθεί με άδεια, υποστηρίζοντας την απόφασή τους, στο ότι η συμπεριφορά του στη φυλακή ήταν “θετική και είχε κάνει εκτεταμένες προσπάθειες για να βοηθήσει άλλους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα