Covid-19: Νέα κρούσματα σε Ρωσία, Ιράν – Αυξάνει το επίπεδο συναγερμού η Ν. Κορέα

Covid-19: Νέα κρούσματα σε Ρωσία, Ιράν – Αυξάνει το επίπεδο συναγερμού η Ν. Κορέα

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως επαναπάτρισε οκτώ ρώσους επιβάτες, τρεις από τους οποίους έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

«Σοβαρή και περίπλοκη» χαρακτήρισε την Κυριακή την κατάσταση με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρόεδρος Σι είπε επίσης, ότι οι προσπάθειες για τον έλεγχο του ξεσπάσματος του Covid-19 βρίσκονται σε σημείο καμπής. Ο ίδιος τόνισε ότι θα αγωνιστεί για την επίτευξη των οικονομικών και κοινωνικών αναπτυξιακών στόχων του 2020, όπως μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ.

Το Πεκίνο στο μεταξύ εξέδωσε οδηγίες για την ενίσχυση των μέτρων που εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, προκειμένου να προωθήσει τις εργασιακές δραστηριότητες, αλλά και την επαναφορά στην παραγωγική διαδικασία με κανονικό τρόπο.

Οι υλοποίηση των κινήσεων σε τοπικό επίπεδο, θα γίνει σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής ως προς την αποτελεσματική διαχείριση των συνθηκών υγείας, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο οδηγιών.

Η Νότια Κορέα αυξάνει το επίπεδο συναγερμού

Η Νότια Κορέα αύξησε την Κυριακή το επίπεδο του συναγερμού της για λοιμώδη νόσο στο υψηλότερο επίπεδο για πρώτη φορά από το 2009, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού ανέβηκαν στα 602 και ο απολογισμός των νεκρών στους έξι.

Περισσότερα από τα μισά από τα κρούσματα συνδέονται με μια εκκλησία στη νοτιοανατολική πόλη Νταεγκού αφού μια 61χρονη γνωστή ως «Ασθενής 31», η οποία συμμετείχε σε τελετές εκεί, διαγνώσθηκε θετική στον ιό την περασμένη εβδομάδα. Η γυναίκα δεν είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν δήλωσε πως η κυβέρνηση αύξησε τον συναγερμό για τη νόσο στη χώρα στο τέταρτο και υψηλότερο επίπεδο σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Κορέα (KCDC) ανακοίνωσαν πως ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 169 και έφθασε τις 602 σε σχέση με μια μέρα νωρίτερα. Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, περισσότερα από 300 συνδέονται με την Εκκλησία του Σιντσεοντζί του Ιησού στην πόλη Νταεγκού.

Η αύξηση του επιπέδου του συναγερμού επιτρέπει στην κυβέρνηση να στείλει επιπλέον πόρους στην Νταεγκού και στην κομητεία Τσεονγκντό.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε πως το επίπεδο του συναγερμού επιτρέπει επίσης στην κυβέρνηση να απαγορεύσει δημόσιες δραστηριοότητες και να διατάξει το προσωρινό κλείσιμο των σχολείων.

Η προηγούμενη φορά που η Νότια Κορέα είχε αυξήσει τον συναγερμό στο υψηλότερο επίπεδο ήταν πριν από 11 χρόνια στη διάρκεια του ξεσπάσματος της γρίπης Α ή H1N1, σύμφωνα με το Yonhap.

Τα πρώτα κρούσματα στη Νότια Κορέα συνδέονταν με την Κίνα, όμως οι νέες μολύνσεις επικεντρώνονται στην Νταεγκού, μια πόλη περίπου 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων, και σε ένα νοσοκομείο στην Τσεονγκντό, μια κομητεία με περίπου 43.000 κατοίκους.

Ρωσία: Επαναπατρίσθηκαν 8 Ρώσοι από το Diamond Princess, οι 3 μολυσμένοι

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως επαναπάτρισε οκτώ ρώσους επιβάτες, τρεις από τους οποίους έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που είχε τεθεί σε καραντίνα στο ιαπωνικό λιμάνι της Γιοκοχάμα εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19.

«Οκτώ ρώσοι πολίτες, τρεις από τους οποίους είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κοροναϊό κατά την παραμονή τους στο πλοίο, επέστρεψαν στη Ρωσία» με αεροπλάνο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, δήλωσε η Τατιάνα Γκαλικόβα, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης αρμόδια για την Υγεία.

Μέχρι τώρα η Ρωσία δεν είχε πλέον στο έδαφός της ασθενείς του νέου κοροναϊού αφού την περασμένη εβδομάδα πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο οι μοναδικοί δύο ασθενείς, αμφότεροι κινέζοι υπήκοοι.

«Οι άλλοι ρώσοι πολίτες αρνήθηκαν» να μεταφερθούν, διευκρίνισε η Γκαλίκοβα, την οποία επικαλείται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ενώ συνολικά 24 Ρώσοι περιλαμβάνονταν μεταξύ των επιβατών του Diamond Princess.

Οι οκτώ επιβάτες που επαναπατρίσθηκαν, καθώς και αυτοί που τους απομάκρυναν, «θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες σε εξειδικευμένο ίδρυμα» στην πόλη Καζάν (Βόλγας), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Όλοι οι συμπατριώτες μας που επέστρεψαν από τη Ρωσία είναι καλά», διαβεβαίωσε η Γκαλίκοβα υπογραμμίζοντας πως οι τρεις Ρώσοι που διαγνώθσηκαν θετικοί στον νέο κοροναϊό έχουν «την ελαφρά μορφή της ασθένειας, χωρίς έντονα συμπτώματα ούτε περιπλοκές».

«Ούτε η υγεία τους ούτε αυτή των μελών των οικογενειών τους κινδυνεύουν», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι και τρίτος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου πέθανε, αφού είχε μολυνθεί από το νέο κοροναϊό.

Ιράν: Στους 8 οι νεκροί, 15 νέα κρούσματα

Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε 15 νέα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ στην κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους οκτώ.

“Μέχρι τώρα έχουμε συνολικά 43 περιστατικά μολύνσεων, ενώ υπάρχουν οκτώ θάνατοι,” δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Από την Τετάρτη, η Τεχεράνη έχει επιβεβαιώσει 28 συνολικά περιπτώσεις μολύνσεων και επτά θανάτους, από το νέο κοροναϊό.

Ισραήλ: 200 επισκέπτες από τη Ν. Κορέα θα τεθούν σε καραντίνα

Το Ισραήλ είναι ενδεχόμενο να θέσει σε καραντίνα περίπου 200 επισκέπτες από τη Νότια Κορέα, σε μία στρατιωτική βάση στα νότια της Ιερουσαλήμ σχετικά με ανησυχίες για το νέο κοροναϊό, όπως ανέφερε σήμερα, η ειδησεογραφική σελίδα Ynet.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν σχολίασαν άμεσα την αναφορά της ειδησεογραφικής σελίδας.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, Αριέχ Ντέρι δήλωσε ξεχωριστά σήμερα, ότι έδωσε εντολή, ώστε η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία να προστεθούν στην λίστα απαγόρευσης των ταξιδιών από και προς το Ισραήλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version