ΔΕΕΣ: Καλεί Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν να προχωρήσουν στην ανταλλαγή αιχμαλώτων και νεκρών

ΔΕΕΣ: Καλεί Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν να προχωρήσουν στην ανταλλαγή αιχμαλώτων και νεκρών
Νεκρός στρατιώτης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ AP

Άλλοι 17 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό στους 552.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) κάλεσε σήμερα, Τρίτη (13/10), την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να ολοκληρώσουν τις διευθετήσεις προκειμένου να προχωρήσει σε μια ανταλλαγή αιχμαλώτων και σορών από τη σύγκρουση του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τη συμφωνία για μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε το Σαββατοκύριακο.

«Μέχρι στιγμής συνεχίζουμε τις εντατικές συνομιλίες με τα μέρη για το θέμα αυτό. Αλλά καμία ουσιαστική συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η οποία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε πραγματικά σε μια τέτοια ανταλλαγή», δήλωσε ο Μάρτιν Σούεπ, περιφερειακός διευθυντής Ευρασίας της ΔΕΕΣ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, και πρόσθεσε πως η οργάνωση μεταφέρει προτάσεις «πέρα δώθε».

«Άρα οι συζητήσεις συνεχίζονται με τα μέρη, και ελπίζουμε ότι θα ικανοποιηθούν οι όροι έτσι ώστε να θέσουμε πραγματικά σε εφαρμογή μια τέτοια επιχείρηση στο μέλλον», είπε, καλώντας επίσης για παροχή εγγυήσεων ασφαλείας στο προσωπικό της ΔΕΕΣ.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Αρμένιοι αξιωματούχοι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσαν πως άλλοι 17 στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες με το Αζερμπαϊτζάν, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών στρατιωτικών του θυλάκου στους 552 αφότου ξέσπασαν οι μάχες στις 27 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι μάχες έχουν φθάσει στο χειρότερο επίπεδό τους από τα έτη του 1990 όταν περίπου 30.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα