Διάγγελμα Μακρόν: Σε 5 χρόνια η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων

Διάγγελμα Μακρόν: Σε 5 χρόνια η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων
Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος από τον Γάλλο Πρόεδρο Ε.Μακρόν AP

Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε διάγγελμα στο γαλλικό λαό μετά την τρομακτική καταστροφή του εμβληματικού ναού, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση η ανοικοδόμηση να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

Ενωτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, στο διάγγελμα που απηύθυνε προς το γαλλικό λαό την επόμενη της φωτιάς που κατέστρεψε την Παναγία των Παρισίων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η αποκατάσταση του εμβληματικού ναού και μνημείου θα ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε χρόνια. “Είμαστε μαχητές” είπε χαρακτηριστικά, “η ιστορία μας δεν σταματά ποτέ”, ενώ δεσμεύθηκε ότι η Παναγία των Παρισίων θα είναι ακόμη ωραιότερη από ότι ήταν στο παρελθόν. “Θα δράσουμε και θα πετύχουμε” είπε χαρακτηριστικά, ενώ τελείωσε το διάγγελμα αναφωνώντας “ζήτω η Δημοκρατία”.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, από βαθύπλουτους Γάλλους και ξένους επιχειρηματίες, αλλά και μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς ανά τον κόσμο, ενώ η Γαλλία βιώνει ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης σε όλη την υφήλιο.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο του διάγγελμα λόγω της καταστροφικής φωτιάς, στο οποίο επρόκειτο να απευθυνθεί στους Γάλλους αναφορικά με την κρίση των “κίτρινων γιλέκων”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα