Διευρύνεται η συνεργασία της Ελλάδας με Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία

Διευρύνεται η συνεργασία της Ελλάδας με Χιλή, Αργεντινή και Βραζιλία

Σε ποιους τομείς θα αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία με τις συγκεκριμένες χώρες της Νότιας Αμερικής

Τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας, συζήτησε ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Πέτρος Μαυροειδής με τους ομολόγους του της Χιλής, της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Ο κ. Μαυροειδής επισκέφτηκε το Σαντιάγκο, το Μπουένος Άιρες και τη Μπραζίλια τις προηγούμενες μέρες και είχε επαφές, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους ομολόγους του.

Διαπιστώθηκε ότι οι διμερείς σχέσεις παραμένουν πολύ καλές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος. Πιο συγκεκριμένα, στον πολιτικό, τον οικονομικό/εμπορικό, τον μορφωτικό και τον πολιτιστικό.

Διερευνήθηκαν, επίσης, τρόποι ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας στον αμυντικό τομέα και αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά θέματα.

Ο κ. Μαυροειδής, ανέπτυξε τις θέσεις της Ελλάδας για ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, καθώς και για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

SHARE:

24Media Network