Δίκη Charlie Hebdo: Αυστηρές ποινές ζήτησε ο Εισαγγελέας

Δίκη Charlie Hebdo: Αυστηρές ποινές ζήτησε ο Εισαγγελέας
Τοιχογραφία για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο charlie Hebdo glomex

Στις 16/12 αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου. Για τον φερόμενο ως "εγκέφαλο" της επίθεσης, Αλί Ριζά Πολάτ, ο Εισαγγελέας ζήτησε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.

Η δίκη των κατηγορουμένων για την τρομοκρατική επίθεση που αιματοκύλισε το Παρίσι και συγκεκριμένα το Charlie Hebdo και ένα εβραϊκό σουπερμάρκετ συνεχίστηκε με την αγόρευση του Εισαγγελέα επί των ποινών.

Όπως αναμενόταν, ζητήθηκε η επιβολή αυστηρότατων ποινών για τους περισσότερους από τους 14 κατηγορούμενους.

Ειδικά για τον φερόμενο ως “εγκέφαλο” της επίθεσης, Αλί Ριζά Πολάτ, ο Εισαγγελέας ζήτησε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής.

“Η ισόβια κάθειρξη που ζητήθηκε για τον Αλί Ριζά Πολάτ αυτό το πρωί είναι ό,τι περίμεναν οι εντολείς μου και φυσικά αυτό που φαινόταν με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία. Θα δούμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που αναμένεται στις 16 Δεκεμβρίου”, είπε ο Ελί Κορχιά, δικηγόρος των δύο υπαλλήλων του σουπερμάρκετ.

Όπως αναφέρει το euronews, ο Εισαγγελέας ζήτησε παράλληλα την επιβολή ποινής 30 ετών κάθειρξης στη σύζυγο του τρομοκράτη Αμεντί Κουλιμπαλί, για τον ρόλο της στις επιθέσεις.

Η Χαγιάτ Μπομεντιάν δικάζεται ερήμην και σύμφωνα με τις αρχές έπαιξε κομβικό ρόλο στην προετοιμασία και τον συντονισμό των επιθέσεων τόσο στο Charlie Hebdo όσο και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα