Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Βίαια επεισόδια με ακόμη τρεις νεκρούς

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Βίαια επεισόδια με ακόμη τρεις νεκρούς
Διαδηλωτές στις ΗΠΑ AP

Δύο ακόμη διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα και ένας στο Κεντάκι. Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε όλη τη χώρα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ, με αφορμή τη δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, ενώ παράλληλα ο αριθμός των διαδηλωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους ολοένα και αυξάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί μετά από σειρά πυροβολισμών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ντάβενπορτ της Αϊόβα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μάικ Μάτεσον, δήλωσε ότι θα επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας απόψε και θα ζητήσει από τον κυβερνήτη Kim Reynolds να ενεργοποιήσει την Εθνική Φρουρά.

Ένας νεκρός στο Κεντάκι

Νωρίτερα, στο Λούισβιλ του Κεντάκι ένας άνδρας έχασε την ζωή του από πυρά αστυνομικών, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο NBC. Ο άνδρας, σύμφωνα με τα μέσα, δέχτηκε πυρά όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τη συγκέντρωση στην πόλη, ενώ οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπέσιρ, εξουσιοδότησε την τοπική αστυνομία να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για τον θάνατο του άνδρα.

“Περίπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, η αστυνομία του Λούισβιλ και η Εθνική Φρουρά, εστάλησαν στην διασταύρωση των οδών 26ης και Μπρόντγουέη. Ενώ επιχειρούσαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, απάντησαν σε πυρά που δέχτηκαν, με αποτέλεσμα έναν θάνατο. Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, έδωσα εντολή στην αστυνομία του Κεντάκι να αρχίσει έρευνα για το γεγονός”, αναφέρει δήλωση του Μπέσιρ.

Ο στρατός στους δρόμους

Περισσότερες από τις μισές πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει την Εθνική Φρουρά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εκτεταμένα επεισόδια.

Πλέον, το πρωί της Δευτέρας ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους 26 Πολιτειών αλλά και της πρωτεύουσας, Ουάσινγκτον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα