Δυτική Όχθη: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από τις ισραηλινές δυνάμεις

Δυτική Όχθη: Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από τις ισραηλινές δυνάμεις
Συγκρούσεις Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη AP

Ο 19χρονος Παλαιστίνιος πέθανε μετά τον τραυματισμό του στο λαιμό από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ταραχών.

Ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής σκοτώθηκε την Παρασκευή από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε τέσσερις τον αριθμό των νεκρών στα βίαια επεισόδια που έχουν σημειωθεί μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε, στις 28 Ιανουαρίου, το σχέδιό του για μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, το οποίο απέρριψαν οι Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο 19χρονος Μπαντρ Νάφλα πέθανε μετά τον τραυματισμό του στο λαιμό από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ταραχών κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί σε σχόλιο επί του παρόντος.

Χθες, Πέμπτη, δύο Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια ταραχών στην Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, και ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ σκοτώθηκε επίσης αφότου άνοιξε πυρ προς το μέρος που ήταν η αστυνομία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ημέρα, 14 Ισραηλινοί από τους οποίους 12 στρατιώτες, τραυματίστηκαν επίσης σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Ιερουσαλήμ. Ο ύποπτος της επίθεσης που συνελήφθη χθες, συνεχίζει να ανακρίνεται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέπτυξαν την Παρασκευή με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας μουσουλμανικής προσευχής ενισχύσεις στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική ‘Οχθη.

Η εβδομαδιαία προσευχή της Παρασκευής την οποία παρακολούθησαν 25.000 πιστοί μουσουλμάνοι στην Πλατεία των Τζαμιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ — παλαιστινιακό τομέα της πόλης κατεχόμενο από το 1967 από το Ισραήλ, το οποίο στη συνέχεια το προσάρτησε — διεξήχθη χωρίς να συμβούν επεισόδια, σύμφωνα με τον Ρόζενφιλντ.

Η αυξημένη αστυνομική παρουσία θα διατηρηθεί στην Ιερουσαλήμ, δήλωσε ο Ρόζενφελντ. Ο στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στη Δυτική Όχθη.

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκκευή σε αρκετούς τομείς της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου εκατό Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει το χωριό Μπιλίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον εβραϊκό οικισμό Μοντίν Ιλίτ, βορείως της Ραμάλας.

Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και έριξαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ σε ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα