Έφοδοι κατά αντιεμβολιαστών σε σειρά ιταλικών πόλεων

Έφοδοι κατά αντιεμβολιαστών σε σειρά ιταλικών πόλεων
Φωτογραφία αρχείου shutterstock

Σε σπίτια αντιεμβολιαστών στόχευαν οι έλεγχοι της Ιταλικής αστυνομίας, την Πέμπτη (09/09), σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Εφόδους σε σπίτια αντιεμβολιαστών πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (09/09) η ιταλική αστυνομία στις πόλεις Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία, Πάδοβα, Μπέργκαμο και Ρέτζιο Εμίλια.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αμφισβητίες του εμβολίου προσπαθούσαν μέσω διαδικτύου να οργανώσουν βίαιες κινητοποιήσεις κατά των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα, κυρίως κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον Τύπο, μια ομάδα από οκτώ μέλη (5 γυναίκες και 3 άνδρες) είχε εκφράσει την πρόθεση να προμηθευτεί μαχαίρια και να προχωρήσει στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Τους απαγγέλθηκε η κατηγορία υποκίνησης βίαιων πράξεων, ενώ από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν προκύπτει να ανήκουν σε κάποιο κόμμα ή πολιτική οργάνωση.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν σκοπό να πάρουν μέρος σε κινητοποίηση κατά των μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία και ιδίως του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη το Σάββατο (11/09).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα