‘Εγκέφαλος’ 11ης Σεπτεμβρίου: Οι ΗΠΑ φταίνε για ο,τι έγινε

‘Εγκέφαλος’ 11ης Σεπτεμβρίου: Οι ΗΠΑ φταίνε για ο,τι έγινε

Ο αυτοαποκαλούμενος εγκέφαλος της 11ης Σεπτεμβρίου, Khalid Sheikh Mohammad, ρίχνει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα που άλλαξε τον πλανήτη, στις ΗΠΑ

Ο Khalid Sheikh Mohammad έχει ομολογήσει ότι ήταν από τους εγκεφάλους της 11ης Σεπτεμβρίου και κρατείται στο Γκουαντάναμο που δεν εκκενώθηκε πλήρως παρά τις προσπάθειες Ομπάμα. Ορισμένοι κρατούμενοι υψίστης σημασίας, παραμένουν εκεί, όπως ο Mohammad που βαρύνεται για το τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα 3.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο αυτοαποκαλούμενος “εγκέφαλος” των επιθέσεων του 2001, απέστειλε επιστολή στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφέροντας πως οι επιθέσεις είναι αποτέλεσμα της εξωτερικής πολιτικής που είχαν εφαρμόσει οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Ο έγκλειστος για τρομοκρατία Khalid Sheikh Mohammad αποκαλεί τον Ομπάμα “κεφάλι του φιδιού και ηγέτη του έθνους της καταπίεσης και της τυραννίας”. Η επιστολή του πάντως έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, σήμερα στη δημοσιότητα από το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο την απέκτησε από τον συνήγορο υπεράσπισης του, David Nevin.

Το πρακτορείο δημοσίευσε την 18σελιδη επιστολή η οποία φέρει ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2015. Πρόκειται για ένα κείμενο που δεν έφτασε τότε στον Λευκό Οίκο παρά μόνο δύο χρόνια αργότερα, λίγο πριν ο Ομπάμα παραδώσει την προεδρία στον Ντόναλντ Τραμπ. Η παράδοση έγινε μετά από εντολή που έδωσε στρατοδίκης του Γκουαντάναμο με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

 

Η επιστολή αναφέρει στα σημαντικότερα σημεία της:

“Δεν είμαστε εμείς που κηρύξαμε τον πόλεμο εναντίον σας τον Σεπτέμβριο 2001, εσείς και οι δικτάτορες σας βρισκόσασταν στη γη μας. Ο Αλλάχ μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε (τις επιθέσεις) την 11η Σεπτεμβρίου, να καταστρέψουμε την καπιταλιστική οικονομία, να σας πιάσουμε εξαπίνης και να εκθέσουμε την υποκρισία των ισχυρισμών σας περί δημοκρατίας και ελευθερίας”.

Ο πακιστανικής καταγωγής και μεγαλωμένος στο Κουβέιτ Khalid Sheikh Mohammad απαριθμεί “βάναυσες και άγριες σφαγές” των ΗΠΑ, κάνοντας αναφορά στο Βιετνάμ, την Παλαιστίνη, με “την υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ και στους Εβραίους κατακτητές”, αλλά και στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

“Τα χέρια σας είναι ακόμη ζεστά από το αίμα των αδελφών μας, των παιδιών μας που σκοτώθηκαν στη Γάζα”, αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο μιας επιστολής που αποσκοπεί στο να τον κάνει συμπαθή στην κοινή γνώμη.

 

Εξαίρει το Al-Jazeera και συμβουλεύει τους πολίτες να μην εμπιστεύονται το Fox, το CNN και το BBC, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση Ομπάμα και για τις επιθέσεις με drones σε Υεμένη, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν και Σομαλία, τασσόμενος υπέρ των τρομοκρατικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σήμερα ως φυσική συνέχεια της Αλ Κάιντα.

Ο ίδιος πρόσθεσε στο κείμενο του ένα χειρόγραφο 51 σελίδων με τίτλο “Η αλήθεια για τον θάνατο”, στο οποίο πραγματεύεται τι θα συμβεί αν οι ΗΠΑ τον καταδικάσουν με θανατική ποινή, σε μια δίκη που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο Sheikh Mohammad καταγγέλλει πως έχει υποβληθεί 183 φορές στο βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού, το οποίο έχει δεσμευθεί πως θα επαναφέρει ο Ντόναλντ Τραμπ.

“Αν το δικαστήριό σας με καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη, θα είμαι πολύ ευτυχής να είμαι μόνος στο κελί μου για να λατρεύω των Αλλάχ στο υπόλοιπο της ζωής μου και να μετανοήσω ενώπιόν του για τις αμαρτίες μου και τις κακές πράξεις μου. Αν το δικαστήριό σας με καταδικάσει σε θάνατο, θα είμαι ακόμη περισσότερο ευτυχής να πάω να συναντήσω τον Αλλάχ και τους προφήτες και να δω τους καλύτερους μου φίλους, τους οποίος άδικα σκοτώσατε σε όλον τον κόσμο, και να δω τον σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν”, γράφει.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Mohammad είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνας το 1986. Μαζί με 25 ακόμη άτομα κρατείται στο Γκουαντάναμο με επτά να δικάζονται για εγκλήματα πολέμου.

Οι δίκες έχουν “σκαλώσει” εδώ και χρόνια και δεν έχουν οριστεί καν νέες ημερομηνίες, μιας και εξετάζονται παράλληλα και τα βασανιστήρια που έγιναν στις μυστικές φυλακές της CIA. Ο Μπαράκ Ομπάμα παρόλο που ήθελε να κλείσει το Γκουαντάναμο δεν τα κατάφερε διότι συνάντησε σοβαρές αντιστάσεις και στη διοίκηση. Αμφίβολο παραμένει εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει πράγματι νέους κρατούμενους όπως έχει υποσχεθεί προεκλογικά.

Από το 2008 δεν έχουν μεταφερθεί νέοι κρατούμενοι στο Γκουαντάναμο.

Στοιχεία και video από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 συγκεντρώνονται ακόμη στο site 911Dataset Project.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα