Εισαγγελία Νέας Υόρκης: Αγωγή στον Τραμπ και τα παιδιά του για απάτη

Εισαγγελία Νέας Υόρκης: Αγωγή στον Τραμπ και τα παιδιά του για απάτη
Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Mary Altaffer

Αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ και των παιδιών του Νόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Ιβάνκα Τραμπ κατέθεσε η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Τα ποσά που αποκόμισαν υπολογίζονται σε 250 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και τα ενήλικα παιδιά του μηνύθηκαν την Τετάρτη (21/9) για “πολυάριθμες πράξεις απάτης και παραπλάνησης” από τον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο έρευνας για τις επιχειρηματικές πρακτικές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τα δικαστικά αρχεία.

Η αγωγή, που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, κατηγορεί τον Οργανισμό Τραμπ για αδικήματα κατά την προετοιμασία των ετήσιων καταστάσεων οικονομικής κατάστασης του Τραμπ από το 2011 έως το 2021. Κατονόμασε επίσης τον Οργανισμό Τραμπ, τον γιο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και την κόρη του Ιβάνκα Τραμπ ως εναγόμενους, σύμφωνα με το Reuters.

Η γενική εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς δήλωσε ότι ο Τραμπ και ο Οργανισμός Τραμπ δήλωσαν ψευδώς τις αξίες των ακινήτων του για να λάβουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. Η ίδια δήλωσε ότι παραπέμπει τους ισχυρισμούς για ποινικά αδικήματα στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Προσόδων.

“Με τη βοήθεια των παιδιών του και των ανώτερων στελεχών του Οργανισμού Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ διόγκωσε ψευδώς την καθαρή του αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να πλουτίσει άδικα και να εξαπατήσει το σύστημα”, ανέφερε η Τζέιμς σε δήλωσή της.

Η αγωγή σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα νομικά πλήγματα για τον Τραμπ από τότε που εγκατέλειψε το αξίωμά του τον Ιανουάριο του 2021, την ίδια ώρα που ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία το 2024.

Η Τζέιμς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι επιδιώκει να ζητήσει από τους κατηγορούμενους να αποδώσουν όλα τα οφέλη που αποκόμισε από την απάτη, τα οποία υπολογίζονται σε 250 εκατομμύρια δολάρια. Η αγωγή επιδιώκει επίσης να απαγορευτεί στον Τραμπ και τα παιδιά του να διευθύνουν εταιρείες στη Νέα Υόρκη και να απαγορευτεί στον Οργανισμό Τραμπ να συμμετέχει σε συναλλαγές ακινήτων.

Η Τζέιμς διεξάγει έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές του Τραμπ για περισσότερα από τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα