Ελπίδες Γερμανίας για αλλαγή μέσω συνομιλιών της θέσης των ΗΠΑ για το Ιράν

Ελπίδες της Γερμανίας για αλλαγή μέσω συνομιλιών της θέσης των ΗΠΑ για το Ιράν
Ελπίδες της Γερμανίας για αλλαγή μέσω συνομιλιών της θέσης των ΗΠΑ για το Ιράν AP

"Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες για να πείσουμε την αμερικανική κυβέρνηση να αλλάξει τη συμπεριφορά της" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει μονομερώς από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης είναι λάθος και το Βερολίνο ελπίζει πως υπάρχουν ακόμη πιθανότητες οι ΗΠΑ να πεισθούν ώστε να αποφύγουν να τιμωρήσουν τις ξένες εταιρείες που επιχειρούν εκεί, δήλωσε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Υπάρχει μια προθεσμία έως και 90 ημερών» είπε ο Πέτερ Αλτμάιερ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα που έχουν οι ξένες επιχειρήσεις προκειμένου να συμμορφωθούν με τις αμερικανικές κυρώσεις ειδάλλως θα έρθουν αντιμέτωπες με πρόστιμα.

ADVERTISING

«Σε αυτό το διάστημα, θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να πείσουμε την αμερικανική κυβέρνηση να αλλάξει τη συμπεριφορά της» τόνισε ο Γερμανός υπουργός.

«Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω συνομιλιών και με το να εξηγήσουμε ότι στο τέλος όλοι θα βγουν χαμένοι εάν καταλήξουμε σε μια παγκόσμια κλιμάκωση μονομερών μέτρων» κατέληξε ο Πίτερ Αλτμάιερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιράν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές εταιρίες που συνεργάζονται με το Ιράν

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Μέι για το Ιράν

Ο Τραμπ παίζει με τη φωτιά - Η Ευρώπη σε αγωνία για το Ιράν

SHARE:

24Media Network