Εμβόλιο Pfizer: Ο EMA επεκτείνει τον χρόνο αποθήκευσης σε ψυγεία στον ένα μήνα

Εμβόλιο Pfizer: Ο EMA επεκτείνει τον χρόνο αποθήκευσης σε ψυγεία στον ένα μήνα
Εμβόλιο των BioNtech/Pfizer. AP

Η πρόταση του ΕΜΑ για επέκταση του χρόνου αποθήκευσης του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να βοηθήσει στη διαχείριση των υλικοτεχνικών προκλήσεων.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του χρόνου αποθήκευσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, από πέντε ημέρες σε 31 ημέρες. Η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στη διαχείριση των υλικοτεχνικών προκλήσεων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο του σχεδίου προμηθειών του σκευάσματος στην Ευρώπη, όπως μεταδίδει το BBC.

Η αλλαγή αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε μη ανοιγμένα φιαλίδια, ανέφερε ο EMA χθες, Δευτέρα (17/5), προσθέτοντας ότι η πρότασή του ήρθε έπειτα από αξιολόγηση πρόσθετης μελέτης των δεδομένων που έχουν καταχωρηθεί από τις Pfizer και BioNTech, που ανέπτυξαν από κοινού το εμβόλιο.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν εγκρίνει τον Φεβρουάριο, την αποθήκευση και τη μεταφορά του εμβολίου στις καθιερωμένες θερμοκρασίες ψύξης 2 έως 8 βαθμών Κελσίου για διάστημα μέχρι δύο εβδομάδων, αντί για τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μεταξύ -80 και -60 βαθμών Κελσίου που απαιτούνται συνήθως.

Η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για ενισχυμένη παραγωγή του εμβολίου στην περιοχή και εξετάζει νέα συμφωνία για τη διασφάλιση 1,8 δισ. δόσεων του σκευάσματος μετά από τις ελλείψεις που υπήρξαν στην περίπτωση του εμβολίου της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα