Επίθεση στη Στοκχόλμη: Σουνίτη μουσουλμάνο συνήγορο, ζήτησε ο δράστης

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Σουνίτη μουσουλμάνο συνήγορο, ζήτησε ο δράστης

Ο 39χρονος Ουζμπέκος απέρριψε τον διορισμένο από τις αρχές, συνήγορό του και αιτήθηκε να τον υπερασπιστεί σουνίτης μουσουλμάνος δικηγόρος

Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Στοκχόλμη, ένας 39χρονος Ουζμπέκος, ζήτησε την εξαίρεση του δικηγόρου του, ο οποίος είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως από τις αρχές, και την αντικατάστασή του από έναν "σουνίτη μουσουλμάνο" συνήγορο.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, οι αρχές απέρριψαν αυτό το αίτημα.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, κατηγορείται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής έκλεψε ένα φορτηγό και παρέσυρε με αυτό περίπου 20 πεζούς στην πιο πολυσύχναστη εμπορική αρτηρία της σουηδικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15. Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην κοινότητα Μέρστα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ομολογήσει την πράξη του και μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή σκότωσε "απίστους".

ADVERTISING

Σε ένα e-mail που στάλθηκε στις δικαστικές αρχές της Στοκχόλμης, ο διορισμένος συνήγορος Γιόχαν Έρικσον ανέφερε ότι ο πελάτης του τον απέλυσε λέγοντας ότι θέλει να τον υπερασπιστεί "ένας σουνίτης μουσουλμάνος δικηγόρος" γιατί "μόνο ένας δικηγόρος αυτού του θρησκεύματος μπορεί να εκτιμήσει τα συμφέροντά του με τον καλύτερο τρόπο".

Η δικαστής Μαλού Λίντμπλομ απέρριψε το αίτημα κρίνοντας ανεπαρκή την αιτιολόγησή του.

Ο Ραχμάτ Ακίλοφ πρόκειται να μεταχθεί το πρωί της Μ. Τρίτης ενώπιον δικαστή που θα του απαγγείλει κατηγορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Αυτός είναι ο 39χρονος Ουζμπέκος δράστης

SHARE:

24Media Network