Έρχονται νέα μέτρα στη Βρετανία: Κλειστές παμπ από τις 10 και προτροπή για τηλεργασία

Έρχονται νέα μέτρα στη Βρετανία: Κλειστές παμπ από τις 10 και προτροπή για τηλεργασία
Παμπ με κόσμο στη Μεγάλη Βρετανία AP

Σε μία σειρά νέων αυστηρών μέτρων, τα οποία πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη, θα προχωρήσει η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πρόκειται να ανακοινώσει μία σειρά νέων αυστηρών μέτρων απόψε, προκειμένου να αποφύγει ένα δεύτερο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας, αφού οι επιστήμονες αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Sir Patrick Vallance, προειδοποίησε τους πολίτες να προσέξουν και να υπακούσουν στα μέτρα που θα αναγγείλει η κυβέρνηση, καθώς τα περιστατικά μόλυνσης θα μπορούσαν μέχρι τον Οκτώβριο να αυξηθούν σε 50.000 καθημερινά.

Στα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν απόψε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα independent περιλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των εστιατορίων και παμπ στις 10 το βράδυ σε όλη την Αγγλία.

Ο πρωθυπουργός ακόμα θα παρουσιασει στο λαό νέους τρόπους για να προφυλάσσεται από την πανδημία, ενώ ακόμα θα ενθαρρύνει τους Βρετανούς να επιστρέψουν, αν μπορούν, στην εργασία από το σπίτι ώστε να περιορισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανέφερε η εφημερίδα “The Telegraph.”

O Τζόνσον δήλωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές ότι “με την ανάληψη δράσης τώρα, ίσως δεν καταστεί αναγκαίο να ληφθούν δραστικά μέτρα αργότερα,” όπως ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter o υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ της Telegraph, επικαλούμενος πηγές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα