Ερντογάν: Ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ερντογάν: Ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
AP Photo/Seth Wenig

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις περί εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να πετάξει εκ νέου το επικοινωνιακό... μπαλάκι περί διαλόγου.

Ένα μέρος των όσων θα πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής του ομιλίας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποκάλυψε η dailysabah, αποκαλύπτοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να διατηρήσει και να τονίσει τη θέση και αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ομιλία του Ερντογάν έχει προγραμματιστεί για την πρώτη μέρα της Συνέλευσης, στις 22 Σεπτεμβρίου, με τον ίδιο να έχει ήδη προετοιμάσει το περιεχόμενο όσων θα πει.

Ένα μέρος της ομιλίας του φυσικά θα είναι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και οι διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Τούρκο πρόεδρο να συνεχίζει στο ίδιο προκλητικό μοτίβο, αφού προτίθεται να επαναλάβει την αμετάκλητη θέση της χώρας του ώστε να “προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της”, κάνοντας λόγο για προκλήσεις και παραβιάσεις από την ελληνική πλευρά.

Βέβαια, όπως αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα, ο Ερντογάν αναμένεται να επαναφέρει και το θέμα του διαλόγου, το οποίο έχει εντάξει στην επικοινωνιακή του πολιτική το τελευταίο διάστημα, μετά και την παρέμβαση-δήλωση Στόλτενμπεργκ.

Από εκεί και πέρα, θα αναφερθεί και σε άλλα ζητήματα, όπως αυτό της Συρίας μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις της χώρας του στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά και τη Λβύη, όπου αναμένεται να ταχθεί υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και να να υποστηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), εναντίον του Χάφταρ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα