Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη με τις φωτιές

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα στη μάχη με τις φωτιές
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Nedim Enginsoy

Μήνυμα στήριξης στον ελληνικό λαό για τις φωτιές που μαίνονται σε πολλές περιοχές της χώρας έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έστειλε μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα με αφορμή της φωτιές που είναι σε εξέλιξη σε όλη την χώρα.

“Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα στην καταπολέμηση των πυρκαγιών”, είπε ο ίδιος σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

“Στείλαμε δυο αμφίβια αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στη γειτονική μας Ελλάδα που δίνει μάχη με μία μεγάλη πυρκαγιά. Eυχόμαστε περαστικά κατ’ αρχάς στον λαό της Ρόδου και τους Έλληνες γείτονές μας”, δήλωσε στην συνέχεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπενθύμισε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. “Διαπιστώθηκε μία ακόμη φορά ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε, κυρίως με τους γείτονές μας.

Πιστεύουμε ότι αν ανοίξει χώρος στον διάλογο και τη διπλωματία, οι παρεξηγήσεις θα παραμεριστούν, οι διαφωνίες θα βρουν λύσεις, κάτι που καταφέραμε πολλές φορές τα τελευταία 21 χρόνια. Ξεπεράσαμε τόσα εμπόδια, που θεωρούνταν ανυπέρβλητα, με τους γείτονές μας και άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτή την επιτυχία και σήμερα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα