Ετάφη υπό άκρα μυστικότητα ένας εκ των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι

default image

Ανώνυμος ο τάφος του 28χρονου Ανιμούρ, ενός εκ των τριών καμικάζι που σκότωσαν 90 άτομα στο Μπατακλάν στις 13 Νοεμβρίου

Με την παρουσία ελάχιστων ατόμων, τάφηκε την παραμονή των Χριστουγέννων σε νεκροταφείο στα βόρεια του Παρισιού, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ένας από τους τζιχαντιστές του ISIS που αιματοκύλισαν το θέατρο Μπατακλάν στις 13 Νοεμβρίου.

Ο 28χρονος Σάμι Ανιμούρ, ένας από τους τρεις καμικάζι που σκότωσαν 90 άτομα στο Μπατακλάν, ετάφη στο κοιμητήριο του Seine-Saint-Denis, περιοχή στην οποία μεγάλωσε και στην οποία ζουν οι γονείς του. Μάλιστα ο τάφος του είναι ανώνυμος ενώ η τελετή έγινε υπό άκρα μυστικότητα, με τους γονείς του να παίρνουν τις σχετικές προφυλάξεις.

Πρόκειται για την πρώτη ταφή δράστη των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι σοροί των άλλων επτά τζιχαντιστών εξακολουθούν να βρίσκεται στο ιατροδικαστικό ινστιτούτο του Παρισιού.

Ο Ανιμούρ είχε κατηγορηθεί το 2012 για αδικήματα σχετικά με τρομοκρατία και οι αρχές είχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο να ταξιδέψει στην Υεμένη. Είχε τεθεί υπό εποπτεία αλλά κατάφερε να ξεφύγει, αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε μεταβεί στη Συρία, για να επιστρέψει στη συνέχεια στη Γαλλία και να ολοκληρώσει τη δράση του στο Μπατακλάν.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα