Εθνικιστικό σόου Ερντογάν με τουρκική σημαία 111 μέτρων, τη μεγαλύτερη στον κόσμο

Εθνικιστικό σόου Ερντογάν με τουρκική σημαία 111 μέτρων, τη μεγαλύτερη στον κόσμο
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε σημαία σε ιστό ύψους 111 μέτρων. Βρίσκεται σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης κοντά στο μεγαλύτερο τζαμί της χώρας.

Την έπαρση της υψηλότερης σημαίας σε όλη την Τουρκία -και όπως δήλωσε σε όλο τον κόσμο- πραγματοποίησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της “εθνικής γιορτής για την νεολαία”, στο προάστιο Τσάμλιτσα της Κωνσταντινούπολης, όπου επίσης βρίσκεται το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας και το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από 2 χρόνια, το Μάρτιο 2019.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το κοντάρι της σημαίας είναι 111 μέτρα και η σημαία 1000 τ.μ. μέτρα.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως πρόθεσή του είναι να κληροδοτήσει τη Δημοκρατία της χώρας του, “η οποία πλησιάζει το 100ο έτος της, στις επόμενες γενιές, διευρύνοντας και ενισχύοντάς την σε κάθε επίπεδο”. Όλα αυτά βέβαια, την ώρα που συνεχίζονται οι διώξεις δημοσιογράφων και πολιτικών αντιφρονούντων εντός της χώρας.

“Μέχρι σήμερα, κάθε επίθεση που στοχεύει αυτήν τη χώρα και αυτό το έθνος, από πραξικοπηματίες μέχρι τρομοκρατικές οργανώσεις και οικονομικές παγίδες, είναι προϊόν του ίδιου βρώμικου σεναρίου”, είπε στην πανηγυρική ομιλία του.

Στη συνέχεια δήλωσε πως το 2023 είναι χρονιά-ορόσημο, με το “όραμα του 2053 να είναι μπροστά”.

Κατά τον Ερντογάν, η σημαία αυτή είναι ένα δώρο για τα “παιδιά της Τουρκίας”. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος πάτησε ο ίδιος το κουμπί για να υψωθεί η τεράστια σημαία, μαζί με τα παιδιά που βρίσκονταν στην εκδήλωση.

“Για το τουρκικό έθνος, η σημαία είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της ανεξαρτησίας της”, είπε μεταξύ άλλων. “Δεν θα αισθανθούμε ποτέ θλίψη όσο αυτή η σημαία θα κυματίζει”, συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του μπροστά σε μικρά παιδιά, ανέφερε ακόμη:

“Θυσιάσαμε πολλούς ήρωες μέχρι να γίνει πατρίδα μας αυτή η γη. Θυσιάστηκαν πολλοί πρόγονοί μας. Τους νέους τους βλέπω σαν τους προγόνους μας. Εσείς θα χτίσετε την Τουρκία του 2053. Βλέπω την ίδια λάμψη στα μάτια σας. Θα δουλέψουμε και θα μελετήσουμε πάρα πολύ, ώστε να χτίσουμε την Τουρκία του 2053. Εμείς θα βρισκόμαστε κάτω από το χώμα, αλλά θα σας βλέπουμε”.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο Μεγάλο Τζαμί του λόφου Τσάμλιτζα, το οποίο βρίσκεται εκεί που βρίσκονταν “κεραίες που ρύπαιναν το περιβάλλον”.

“Εμείς καθαρίσαμε αυτό το μέρος και δημιουργήσαμε ένα πραγματικά καθαρό τοπίο” είπε. “Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να μην αναγκαστούμε να πάμε σε άλλο πόλεμο για την ανεξαρτησία μας και να γράψουμε νέο εθνικό ύμνο”, κατέληξε.

Στην εκδήλωση για την εθνική γιορτή για τη νεολαία της χώρας, έδωσαν το “παρών” μόνο μερικά παιδιά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα