Έτοιμη να μεσολαβήσει στη διένεξη του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία η Μόσχα

Έτοιμη να μεσολαβήσει στη διένεξη του Ιράν με τη Σαουδική Αραβία η Μόσχα

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να πάρει ρόλο μεσολαβητή για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να ενεργήσει ως μεσολαβητής για να βοηθήσει στην επίλυση της διένεξης μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα ανώνυμη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

"Ως φίλοι είμαστε έτοιμοι να διαδραματίσουμε, αν ζητηθεί, έναν μεσολαβητικό ρόλο για τη διευθέτηση των υφιστάμενων διαφωνιών και οποιωνδήποτε νέων προκύψουν μεταξύ των δύο αυτών χωρών", δήλωσε η πηγή σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Η πηγή υπογράμμισε επίσης πως η Μόσχα αναμένει από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις συνομιλίες της Βιέννης για τη Συρία.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και τη Σαουδική Αραβία έχουν επιδεινωθεί μετά την εκτέλεση στη Σαουδική Αραβία του σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ-Νιμρ, ενός σφοδρού επικριτή της σαουδαραβικής μοναρχίας, μαζί με άλλα 46 πρόσωπα που είχαν καταδικασθεί για τρομοκρατία.

Η Σαουδική Αραβία διέκοψε χθες τις σχέσεις με το Ιράν ως απάντηση στις επιθέσεις διαδηλωτών στις διπλωματικές αποστολές της στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Ιράν, την Τεχεράνη και τη Μασχάντ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαουδική Αραβία: Ένας νεκρός από αστυνομικά πυρά

Στα άκρα Ιράν-Σαουδική Αραβία. Ψυχραιμία ζητούν οι ΗΠΑ

Η Σαουδική Αραβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν

SHARE:

24Media Network